Min hudvårdskombo för lyster

Det var längesedan jag hade en sådan lyster i huden som jag har nu! Förutom någon enstaka milie och pormask är min hud bättre än på väldigt, väldigt länge. Den är klar, fuktmättad och känns snäppet slätare än vanligt. Och nej, jag skriver inte det här för att skryta, utan för att uppmärksamma de hudvårdsprodukter jag använder i min dagliga hudvårdsrutin just nu. För jag är riktigt nöjd.

Som skönhetsbloggare och skribent testar jag otroligt mycket produkter vilket inte alltid är det bästa för huden. Den hinner inte riktigt med. Men den här kombinationen gjorde underverk. Nu tror jag främst att det är produkterna från Dermalogica som har gjort störst skillnad, men jag tror också att det är kombinationen tillsammans med de andra produkterna. Det är bara tre veckor sedan jag började med Dermalogica och efter dem de andra produkterna. Men jag ser redan en stor skillnad och min hud är inte alls lika torr som den brukar vara så här års.

Min hudtyp: blandad med normal/fet i T-zonen och torr/fuktfattig på kinder och hals. Känslig, tunn och början till ålderstecken (snart 34 bast!).

Ansiktsrengöring – Fabulous Makeup Melt Gel-to-Oil Cleanser från bliss.

Den tar inte bort all ögonmakeup men den är annars mild men effektiv. Den innehåller bland annat sju essentiella oljor. Jag gillar konsistensen skarpt! Den börjar som en gelé och förvandlas sedan till en lätt olja. Huden känns återfuktad och stramar inte efter rengöring. Ca. 259kr/125ml.

1003-02453-fabulous-makeup-melt-pdp

Serum Keep Young And Beautiful Instant Firming Beauty Shot från REN Skincare

Det här serumet ska göra huden mjukare, fastare och yngre. Det kan användas både dag och kväll och jag använder det under ansiktskrämen på dagen. Det innehåller bland annat sirtuinaktivatorer från ris och hexapeptide 11 från jäst. Konsistensen är som en silkig lätt olja. Love it! Ca 649kr/30ml.

KEEP_YOUNG_3248

Dagkräm – Créme Prodigieuse Enriche Moisturising Rich Cream Dry Skin från NUXE Paris

Den här krämen ska vara för torr hud och där är vi lite oense, krämen och jag. Jag tycker snarare att den passar normal, blandad eller lätt torr hud. Slurp! säger den på mig. Men den är skön. Den har en lätt konsistens som absorberas snabbt. Är du lite torr eller yttorr passar den perfekt. Är du riktigt torr vill du nog hellre ha en kräm som lämnar lite yta. Den ska bland annat jobba på hudens lyster och skydda huden mot antioxidanter. Och den doftar ljuvligt! Ca 275kr/40ml.

Generate.ashx

Ögonkräm Keep Young And Beautiful Firm And Lift Eye Cream från REN Skincare

En ögonkräm i grymt bra förpackning – en pumpflaska i ministorlek. Den lovar bland annat att lyfta, strama upp och ge fukt till huden. Och jo, den funkar faktiskt rätt bra. Mina få sömntimmar som småbarnsmamma syns ju under ögonen ändå. Men jag ser inte riktigt lika risig ut som för några veckor sedan. Och huden känns definitivt återfuktad. Ca 399kr/15ml.

3389

Nattkräm Overnight Retinol Repair från Dermalogica

Den här produkten skrev jag om för några veckor sedan då jag pratade mer om retinol. Jag har bara hunnit använda den i tre veckor än men jag är helt såld! Krämen kommer med en Buffer Cream som gör retinolkrämen lite mildare i början. Jag blandar dem ännu och jag har inte fått någon negativ påverkan av retinolen på min hud. Huden har helt klart blivit jämnare och lystern är grym! Eftersom produkten är riktigt aktiv hoppar jag serum på natten. Det negativa? Priset! Jag är ju beroende nu. Ca 1129kr/30ml retinolkräm och 15ml bufferkräm.

overnight-retinol-repair_219-01_590x617