Min påskhelg i Stockholm – påskäggsjakt och hotell

Jag har tillbringat påsken i Stockholm. Jag kan inte säga annat än att jag saknar mina föräldrar i Småland. Men jag har trots det haft en väldigt mysig helg med påskäggsjakt och hotellnatt.

Jag har nämligen äntligen blivit frisk efter lite över 3 veckor. Jag vet inte om jag har haft covid19 eller inte. Men jag misstänker det och utgår från det. Feber, hosta och väldigt tufft att andas. Det hade varit så skönt att få ta ett antikroppstest för att veta! Jag vill så otroligt gärna träffa mina föräldrar nämligen. Jag längtar efter dem som bara den.

Men oj vad det är skönt att vara frisk igen. Det känns som en pånyttfödelse.

Jag är frisk och lever!

I lördags ordnade jag en påskäggsjakt för min femåring och fyra av hennes vänner. De fick klä ut sig till påskkärringar och mötas upp utomhus för att få ett gäng olika uppdrag som påskharen hade gett dem. Bland annat hade jag stoppat ner hemliga saker i hundbajspåsar som de sedan skulle gissa vad det var. Jag hade lagt i mjöl, smörgåsrån, upptinade frysta ärtor, godis och makaroner. En annan uppgift var att ställa sig utanför ålderdomshemmet och sjunga några sånger och ropa glad påsk.

Äventyret avslutades med ett morotsspår som ledde dem fram till äggen. Sen fick de leka på lekplatsen och vi vuxna skålade i skumpade och åt frukt. Supermysigt!

Igår åkte jag och femåringen till andra sidan Södermalm för att bo på hotell och mysa. Jag kände ett sådant enormt behov av att få komma ut efter tre veckors isolering. Vi fikade, shoppade, var ute och åt middag och lekte och myste på hotellet. Det blev så otroligt lyckat! Trots det sov jag inte så bra inatt. Kanske för att jag hela tiden kände att jag måste passa på att sova ordentligt när inte min lilla tjej är med och väcker mig? Men det viktigaste var att få egentid med min stora, vi behövde verkligen det och det har vi fått. Riktig kvalitetstid.

Jag hoppas att du också har haft en fin påskhelg. Kanske betydligt annorlunda än vad påsken brukar vara? Men förhoppningsvis ändå bra under omständigheterna.

Världen känns läskigare än vanligt just nu. Det är viktigt att vi tar hand om varandra. <3