Min påskhelg

Glad Påsk kära läsare! Jag hoppas att du har haft en lika härlig påskhelg som jag har haft. Umgänge med familj och vänner och fantastiskt väder.

Jag brukar oftast åka ner till mina föräldrar i Småland över påsk. Men det här året stannade vi hemma eftersom jag är så nära inpå förlossning nu. Det blev ändå väldigt lyckat.

Helgen började med att min dotter gick påskkärring tillsammans med en vän i området där vi bor. Vi trodde att många skulle vara bortresta men tji fick vi då de lyckades få ihop en hel del godis. Vi träffade så många härliga och glada människor. Underbart! Det var roligt att få stå lite bakom och titta på. Båda tjejerna tyckte att det var superkul och var riktigt taggade. Det var första gången min dotter gick påskkärring. Men hon gjorde det på samma vis som när jag var liten med påskkort mot godis och klä ut sig med sjalett, röda kinder, fräknar och korg. Jag har läst att det finns lite olika traditioner runt om i Sverige och vi kör alltså tiggerivarianten. Haha!

påskkärringar inledde min härliga påskhelg

På långfredagen åkte vi ut till några vänner strax utanför stan och njöt av sol och umgänge, köpte ett gäng växter på vägen, en vända förbi vårt favorit-glass-ställe Stikkinikki och sen hem för att fixa i ordning på balkongen. Det blev en väldigt mysig dag med mycket sommarstämning.

Glass på Stikkinikki

Påskafton blev stressig men rolig. Min vän Lina som arbetar som fotograf skulle fota oss på förmiddagen. Jag ville ha lite gravidbilder innan bebisen kommer ut och ett gäng på min lilla familj. Hon fotade oss även i slutet av förra graviditeten och jag kan rekommendera henne varmt. Men vi var sena dit och därför blev hela dagen lite sen. Men vi hade kul! Och bilderna blev superfina. Jag kommer visa upp några här i dagarna.

Någon timme senare kommer Lina och hennes Kristian och vår gemensamma vän Johanna över till oss för påsklunch. Vi hade lite knyts och det blev en stor buffé, flera påskägg till min dotter och långa samtal med mycket skratt på vår balkong. Det var så otroligt trevligt! Vädret gjorde ju inte direkt saken sämre.

Påskbuffe med vänner under min härliga påskhelg
Mumsig påskbuffé trots all stress.
Jag har haft vansinnigt svullna fötter senaste veckorna. Tänk två bollar med tio små bollar på. Här har jag fått låna min mans skor under hundpromenaden. Tur att det inte är vinter…

Efter en lite lugnare påskdag med fix hemma var vi sociala igen igår. Vi mötte upp våra vänner Astrid och Ola och deras barn på lekplatsen Mulle Meck. Barnen lekte intensivt i flera timmar och vi kunde sitta i solen på en soffa och bara njuta. Om du har småbarn kan jag varmt rekommendera att åka dit.

Vilken påskhelg jag har haft! Jag är sjukt tacksam. Det har varit skönt att vara så social nu innan bebisen kommer. Jag har hunnit ladda upp kompisbatteriet lite. 🙂