Min resa till Kiruna med Daisy Beauty

Jag var lyrisk när jag fick frågan om att följa med till Kiruna med Daisy Beauty för beautykonferens med ett gäng av Sveriges främsta inom skönhetsmedia. Mina förväntningar infriades för oj så roligt och härligt jag har haft!

I torsdags tog vi flyget 130 mil upp mot Kiruna, en arktisk del längst upp i Sverige. Det är en av sju platser i världen där du kan besöka Arktis. Här blandas tre kulturer över ett enormt kulturlandskap – den svenska, samiska och tornedalska.

Felicia och jag på flygplatsen mot kiruna i munskydd
Felicia och jag är redo att flyga mot Kiruna

Vi checkade in på Camp Ripan och jag och Agneta Elmegård från Aftonbladet har delat på en mysig stuga. Jättetrevligt!

På kvällen tog vi bussen mot Ishotellet i Jukkasjärvi. Det var fantastiskt vackert! Visste du att det byggs upp varje år och därför alltid ser annorlunda ut? Det är olika konstnärer som får uppdraget. Det var första gången jag besökte det. Jag vet inte om jag hade velat sova där men dricka drinkar i is-glas var min melodi.

Kicki Norman på ishotellet utanför Kiruna
Kicki Norman från Daisy Beauty
Skulpturer i is
Jessica och jag på ishotellet
Jessica från Femina och jag myser på ishotellet.
Sunday Riley I is
Sunday Riley i is

På plats fanns Sunday Riley och presenterade sin nya kräm ICE Ceramide Moisturizing Cream. Omgivningen kunde inte ha varit bättre! Det är en mjukgörande kräm med ceramider och vitamin F som ska stärka hudbarriären. En perfekt klimatkräm med andra ord. Men mer om den i kommande inlägg.

Fredagen var full av roliga aktiviteter och den här dagen var väldigt välbehövlig för mig. Att få skapa nya minnen med gamla och nya vänner och få nya intryck och upplevelser. Corona har ju minst sagt satt käppar i julen för det och starten på hösten var allt annat än snäll mot mig.

Efter en guidad tur med buss runt Kiruna (en otroligt intressant stad!) åt vi en av alla fantastiska måltider på Camp Ripan.

Sen begav jag mig mot Camp Ripans spa – Aurora. Ett ganska litet men vackert och genomtänkt spa som ligger i en egen byggnad på området. Men mer om Aurora får du läsa om i kommande inlägg.

Efter spabesöket fick vi göra något riktigt drömmigt – gosa med huskyhundar. Vi åkte till Husky Home, en kennel med 40 hundar som bland annat gör mindfullness med hundar och turer med hundsläde. Under långturerna kan hundarna springa 35-40 mil under 48 h! De var så nyfikna, spralliga och gosiga.

huskyhundar på husky home utanför kiruna
Elin får pussar av en husky
Vackra Kiruna

På kvällen drog jag på mig mina varmaste vinterkläder och fick en upplevelse som jag förmodligen aldrig kommer att glömma.

Vi mötte upp Scandinavian Photoadventures och åkte ut i den beckmörka skogen utanför Kiruna. Med reflexvästar och pannlampor (och ett hårt grepp om min hjälte Karin Nordin från Amelia då jag ju både ser dåligt och har kass balans) begav vi oss ut över stigar och en myr, upp och ner i mörkret för att slutligen samlas på renfällar och lyssna på en magisk jojk. Två eldar tändes, vi fick te värmt över elden och hade det inte varit molnigt så hade vi fått se norrskenet dansa över sjön nedanför oss. Men trots att jag inte fick se norrskenet hade jag en närmast andlig upplevelse. Det var helt magiskt. Mörkret, elden, jojken. Fantastiskt! Om jag åker till Kiruna igen vill jag göra om det här.

Norrskenstur i skogen utanför kiruna. Bilden visar en eld och en kvinna.

Lördagen i Kiruna var full av föreläsningar. Brasan var tänd i konferensrummet och snön yrde utanför fönstret. Vi fick höra på Sam och Kicki från Daisy Beauty som berättade om deras bakgrund och sen fortsatte Kicki prata om skönhetsbranschen efter corona. Intressant!

Linnea Öst fyller på med ved.

Camp Ripan och Swedish Lapland kom och berättade om det här området av Sverige. Visste du att Kiruna är världens näst största stad till ytan och att Lappland täcker 25 % av Sveriges yta? Helt galet! Och då har de flesta av oss sett så lite av det. Det finns mycket jag vill upptäcka!

Egentligen skulle Sunday Riley, grundaren och produktutvecklaren till hudvårdsmärke med samma namn varit med på resan. Men den bistra svenska tullen satte stopp för det. Men fyra av hennes kollegor var här och utbildningsansvarige Craig från UK var på plats och pratade med Sunday via videolänk. Hon verkar vara en väldigt sympatisk och intressant människa och det hade varit kul att träffa henne. Men jag fick i alla fall höra hennes tankar om hudvård och varumärket Sunday Riley.

Kommande nyhet från Sunday Riley – Pink Drink, en mist med probiotika.

Vi hade avslutningsmiddag på kvällen. Väldigt god mat, härligt sällskap och fina samtal gjorde den här resan komplett.

Idag är det dags att åka hem. Jag har börjat sakna barnen en hel del men den här resan och avbrottet behövde jag. Jag har tankat energi, inspiration och ny kunskap.

Har du varit i Kiruna? Jag är så sugen på att åka tillbaka! Vad skulle du i så fall rekommendera att se?