Min resa till Playa De Las Americas på Teneriffa

Playa De Las Americas ligger på södra Teneriffa och är en klassisk turistort. Jag har tillbringat en vecka där med min lilla familj och njutit av sol och värme. 

Få resor har varit så välbehövliga som den här. Efter ett tufft år kände både jag och min man att vi behövde få sol och ledighet för att komma tillbaka på rätt köl igen. Vi bokade en resa till Playa De Las Americas och hotellet Compostela Beach. 

Jag som älskar att resa men har börjat begränsa mina resor rejält på grund av tanken på miljön hade sett fram emot det här något enormt. Som tur är blev jag nöjd. 

Compostela Beach är ett barnvänligt enligt Ving fyrtstjärnigt (njäe, jag tycker inte att standarden var uppe i fyra stjärnor) hotell som ligger precis vid stranden i Playa De Las Americas. Läget är vansinnigt bra då baksidan ligger vid stranden och framsidan har fantastisk shopping. Eller vad sägs om Zara, MAC (egen butik!), Kiehls, stor disk med Jo Malone, Hugo Boss, osv. 

Hotellet Compostela Beach i Playa De Las Americas
Compostela Beach i Playa De Las Americas

Compostela Beach var ett trevligt hotell. Men läget var som sagt det bästa. Personalen som städade och de som höll i barnklubben var fantastiska. De som jobbade i receptionen var mindre bra. Klientelet var främst barnfamiljer och pensionärer. Men det är ju också vi som har lättast att åka nu. 

Min mage sa poff! 

Vi hängde på stranden, åkte iväg till Santa Cruz, badade i poolen och min dotter dansade på minidisco med Lolo och Bernie, två av Vings egna figurer. 

Två dagar blåste det rejält så vi fick hänga vid poolen då sanden piskade på stranden. Jag älskar havet och badar hellre där men är nöjd och glad så länge jag får ljus och lite värme och slippa halka runt på Stockholms hala och mörka gator hela vintern. 

Vi hyrde bil för att ta oss till Santa Cruz. Strosade i stan, åt god mat på Plaza 18 och njöt av stämningen. Jag var i Santa Cruz för några år sedan i samband med den stora karnevalen och blev redan då förtjust i staden. 

Frihet! 
Härlig livemusik i Santa Cruz
Härlig livemusik i Santa Cruz
Vi körde genom bergen tillbaka till Playa De Las Americas. Det var otroligt vackert men läskigt brant. Vi hamnade väldigt högt upp till slut. 

Restauranger i Playa De Las Americas

Det finns mängder med restauranger i Playa De Las Americas. De flesta har nästan exakt samma meny – pizza, pasta, omelett och tapas av varierande kvalitet. Vi hittade två stycken riktigt bra restauranger som jag kan rekommendera varmt.

En av dem serverade italiensk mat, hade supertrevlig personal och enligt min man gott vin (mitt gravida jag satt och blängde). Den heter Monkey Bravo och ligger precis mittemot hotellet. Två kvällar i veckan har de en trubadur på plats som var fantastisk! 

Det andra stället ligger närmare grannorten Los Cristianos och heter Mezcla & Co. Ett litet indieställe med väl genomtänkta goda tapas att dela på, mängder med öl från mikrobryggerier, en vacker utsikt över havet och väldigt engagerad personal. Men här bör du boka bord eller göra som vi, komma tidigt. 

Vi besökte också en kinarestaurang längre upp på den stora shoppinggatan och på samma sida som hotellet. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad den heter. Men den var riktigt kass och jag önskar att jag kunde sätta upp en stor varningsflagga. Maten var smaklös, mina dumplings innehöll kött trots att jag beställde vegetariska (fruktansvärt äckligt!) och de var väldigt dåliga på engelska. 

Sammantaget så var det en fantastisk och som sagt välbehövlig resa där vi som familj fick umgås intensivt. Det behövs då min man jobbar väldigt (läs sjukt) mycket. Nu jobbade han en stund varje dag trots semester, men det har jag så smått börjat vänja mig med.