Mina hemliga älskare..

Jag kan väl erkänna att jag har två hemliga älskare. De heter Ben & Jerry.

I morse var jag på pressmöte med Ben & Jerry och det nya projektet “Join our core“. Det är en tävling för engagerade entreprenörer som strävar mot hållbart företagande. Deltagarna ska vara mellan 18-34 och tävlingen finns i Sverige, Storbritannien, Irland, Danmark och Nederländerna. Tävlingen är ett samarbete med Ashoka-nätverket.

Fem stycken vinnare kommer koras. De vinner alla 10 000 euro var och sex månaders mentorskap av Ashoka. De kommer också få en inspirationsresa till Uganda och deras företag kommer omnämnas på Ben & Jerry´s glassar!

Jag älskar företag som kämpar för socialt och hållbart företagande. Jag hoppas och tror att det kommer vara den enda modellen i framtiden. Jag försöker själv arbeta så, med mitt eget företag och hoppas fler kommer göra det. Företag kan påverka samhället så otroligt mycket. Men de flesta företag ser det varken som sitt ansvar eller som en möjlighet. De tror istället att de då, måste utesluta pengar. Men jag tror tvärtom. Jag tror att man kan göra gott OCH tjäna pengar. Det ena behöver inte ta ut det andra.

Det är ju superkul med både entreprenörskap och glass så det kan inte bli bättre!Tävlingen hittar du här.

[slideshow]

På pressmötet fick vi bland annat lyssna på representanter från Ashoka och Ben & Jerry. Vi fick också lyssna på Per Holknekt som är svensk representant i juryn.

I samband med tävlingen lanserar Ben & Jerry tre nya glassar. Så klart! Vi fick smakprov på dem och jag kan inte säga annat än, mm, mm, mm…

Karamel Sutra – Chokladglass och kolaglass med en kolakärna och chokladkrisp

Berry White – vaniljglass och hallonglass med en kärna av chokladtryffel. Plus bitar av vit choklad och hallon

Dough-ble Whammy – Chokladglass och cookie doughglass med en kärna av chokladfudge. Samt bitar av cookie dough.

Någon som blev sugen på glass?