Mitt år 2019 och välkommen 2020!

Ett nytt decennium är på väg att rulla in. Egentligen är ju tiden något vi har hittat på. Men jag ser det som en nystart. Ut med det som varit dåligt och in med bättre energier.

Året som gått har varit ganska omtumlande och rusat på i en otrolig fart för mig. Förmodligen för att jag har fått den fantastiska förmånen att bli tvåbarnsmamma. Dagarna har varit fyllda med bebis och hund, hämta femåringen tidigt, underhålla, laga middag, natta barn, jobba lite och sen sova. Sen har det rullat på i det berömda ekorrhjulet. Men jag har ändå trivts trots att tiden har rusat och jag mest har försökt hålla mig fast för att inte ramla av i farten.

Jag har fortsatt att jobba så smått på kvällar och helger om än i betydligt mindre skala än när jag inte är föräldra”ledig”. Det passar mig bra. Jag behöver den där vuxna stimulansen och få känna mig delaktig, samtidigt som jag får njuta av mina barn.

Några av alla höjdpunkter under året har varit att se all syskonkärlek mellan mina barn, en konsert med Lisa Nilsson, No More Fucks To Give med Mia Skäringer som jag besökte med mina systrar, sommarens resa till Öland trots vädret och mina vänners sjukstuga, alla bad på Ingarö och sen den fantastiska showen It takes a fool to remain sain med Ola Salo. Jag var där med min vän Cissi och vi hade så otroligt kul! Jag dansade och sjöng som om ingen vare sig kunde se eller höra mig. Sen hade vi bokat en hotellnatt för att få SOVA! Så lyxigt!

Jag, på julafton i mitt barndomshem i Växjö.
Ola Salo har varit en av mina husgudar sedan slutet av 90-talet. Han är så vansinnigt bra! En fantastisk röst med ett väldigt brett register och klok. Det är inte så många jag upplever som kloka längre..
Mia Skäringer i Globen med mina systrar. Jag skrattade, grät, klappade så det sved i händerna och jo jag skrek faktiskt också. Jävlar i min låda vad bra hon är! Och på tal om klok, Skäringer är klok, ärlig, rolig och vågar ta i det som river och bränner.

Det har också varit några tyngre bitar det här året, så som hör livet till. Ett av det jobbigaste har varit att min lilla hund Maggie har varit väldigt sjuk i tre omgångar sedan maj. Jag har varit så orolig! Nu har hon stabiliserats lite men det märks att hon har blivit äldre och jag kan inte annat än hålla mina tummar och hoppas att jag får ha kvar henne så länge som möjligt. Hon betyder galet mycket för mig!

Jag välkomnar ett nytt decennium med värme. Privat hoppas jag på en bra blandning av harmoni, stabilitet, kärlek och äventyr med mycket umgänge med nära och kära. Det är väl inte så mycket begärt? 😉 Jag tänker också jobba med min personliga utveckling och försöka minska min ångest.

Den här boken från Bookmark Förlag har jag börjat fylla i. Den sammanställer året som gått med allt från vad som var roligast till hur jag har hittat min inspiration och sedan hur jag vill ha nästa år.

Jobbmässigt tänker jag sträva efter fler roliga, utmanande och givande uppdrag. Jag är sugen på allt inom tidningar, blogg, tv, podd, utbildning, föreläsningar, makeup, affärsutveckling och copywriting. Kanske ska jag våga säga ja till fler grejer? Mina idéer poppar ofta upp som popcorn – på löpande band. Och vet du vad? I februari firar min blogg 10 år, alltså ett helt decennium den med. Det ska firas!

Skönhetsmässigt då? Jag drömmer om effektiva produkter i smartare mer miljövänliga förpackningar, företag med ett holistiskt tänk och mindre humbug. Lägg till modigare konsumenter, färre regler och mer glädje!

Jag står fast vid att skönhet ska vara just skönt. Det ska vara egentid och inspiration. Hudvård ser jag som en rutin för att komma ner i varv samtidigt som du vårdar din hud. Makeup är mitt uttrycksmedel för att förklara mitt humör och min stil för dagen. Ofta är jag lat och kör på det jag trivs och kan. Andra dagar hämtar jag på förskolan i lila läppstift och rosa hår. Jag tycker inte att det ska vara några måsten, förutom att tvätta bort sminket efteråt såklart.

Här kan du läsa mer om mina fem sminkregler.

Vad vill du läsa mer om här? Är det någon fråga du vill få svar på eller något du vill lära dig mer om?

Hur ser du på 2020? Vad har du för förhoppningar, förväntningar, drömmar och mål?