Mitt besök i vackra Binz!

Binz blev det första stoppet i Rügen. Jag har aldrig varit här tidigare så allt är en ny upplevelse. Det är otroligt vackert med blått hav, knallgrön bokskog och mängder med vita hus. Det märks att det är en sommarstad. Det är tätt mellan hotellen och alla verkar vara fullbelagda. Tyskarna har semester nu och stan är full av turister. Kul!

Binz gågata Binz Ian Binz ugnsbakad tofu

Vi strosade lite i stan tidigare idag och det var ett härligt folkliv. Vackrast var den långa piren rakt ut i det stora blå där stadens stora badstrand breder ut sig längs med sidorna. Jag njöt i fulla drag av att äntligen få känna lite sommar och havsluft.

Binz badstrand Binz klocka Binz strand

Vi bor på Binzer Sterne, ett lägenhetshotell som är riktigt mysigt. Receptionisten var jättegullig, men hon kunde tyvärr inte engelska. Min gamla tyskalärare gav inte mig någon god erfarenhet av tyska. Men jag tror att jag uppfattade det mesta (lite?) av hotellinformationen rätt. Kanske. Det är skönt att bo i hotelllägenhet när man har barn! Vi har lagat mat här ikväll. Smidigt!

Binz Binzer sterne appart Binz Binzer sterne