Mitt besök på Acadermia

Skönhetsmässan Acadermia håller på för fullt den här helgen. Mässan har fått några år på nacken nu och i år fick den sällskap av Allt Om Hälsa om Fitnessfestivalen som är samtidigt. Idag har jag besökt Acadermia, pratat med utställare, fått naglarna fixade, minglat, skrattat och druckit champagne.

Du kommer kanske ihåg att jag älskar mässor? Jag har besökt mässor i New York, Las Vegas, Kulala Lumpur, Dusseldorf och flera i Sverige. Det är så roligt att spana in nyheter och prata med nya människor och gamla vänner.

Jag tycker att Acadermia höll högre kvalité än tidigare år. Utbudet var bredare mot att tidigare ha varit väldigt inriktad på estetiska injektioner och plastikkirurgi känns det nu mer blandat mellan de två nyss nämnda samt hud, hår, naglar och lite makeup.

Jag gillade att det var flera mindre märken som känns intressanta som ställde ut. Flera av dem har ingen PR-ansvarig och det blir det lättare att jag missar dem. Det var också stort fokus på medvetna ekomärken.

Mässan fortsätter under morgondagen om du känner för ett spontant besök.

Är du beredd på en fotokavalkad? Håll i dig!

Acadermia Marc inbane Acadermia Marc Inbane presentation Acadermia marc inbane produkt

Marc Inbane är ett märke med brun-utan-sol som jag inte har testat tidigare. De applicerar produkten med kabukiborste i ansiktet. Smart! Det är betydligt enklare att komma åt vinklar och vrår som näsvingar och under ögonen.

Acadermia cicamed Cicamed Acadermia Acadermia Elin Fagerberg och Malin

Svenska skönhetsföretaget Cicamed är ett av mina personliga favoritmärken. Jag gillar bland annat deras 24h-kräm. De har lanserat en ny Scalp Treatment mot håravfall samt tillhörande schampo och balsam. Kul att de lanserar produkter för håret! Jag träffade underbara utbildaren Malin i deras monter. Vi har gemensamma vänner och det var roligt att träffa henne IRL efter att ha följt henne i sociala medier. Supergullig!

Acadermia babor Acadermia badprodukter Acadermia Maria Åkerberg Filorga AcadermiaAcadermia bakteriefloraAcadermia Esse

Hudvårdsmärket Esse är rätt nylanserat i Sverige. Deras produkter baserar sig på probiotika för att få en välfungerande bakterieflora på huden. När bakteriefloran störs är det svårare för huden att stå emot acne, eksem och andra hudtillstånd. Jag har inte testat Esse än men jag träffade deras grundare på plats och jag tycker att det verkar vara ett väldigt spännande märke. Datorskärmen på bilden ovan visar hur en hud med frisk bakterieflora ser ut.

Acadermia champagneAcadermia Daisy beautyAcadermia Daisy Beauty press coffice

Daisy Beauty hade en press lounge på plats. Underbart! Jag drack champagne, bläddrade i tidningen (som alltid väldigt läsvärd, informativ och härligt glossig) och vilade mina ben. Det kändes skönt att få en paus och prata med mina branschkollegor och vänner. På bilden ovan ser ni några ur det fantastiska teamet bakom.

Acadermia Clarins

Clarins har lanserat ett nytt serum som bland annat boostar lyster. Spännande! Jag älskar den snygga flaskan.

Acadermia KickiC:o Gerd AcadermiaAcadermia elinfagerberg.se naglarAcadermia naglar

Jag fick mina naglar fixade av Maja från Mllr design. Om du inte följer henne på Instagram borde du börja. Hon är väldigt inspirerande och trevlig. Ett sprudlande kreativt geni med mängder av idéer. Hon jobbade med CND´s produkter och i vanliga fall arbetar hon på Studio Paavola Sthlm på Odengatan. Jag blev såld och jag har redan bokat in nästa tid hos henne. Då ska vi göra en tax. 🙂

Acadermia m picaut calming cocoon creamAcadermia elinfagerberg.se M Picaut

Längst tid spenderade jag nog hos Mette från M Picaut, det svenska hudvårdsföretaget med ekovänliga produkter. Anledningen till varför jag stannade så länge? Mette är så extremt trevlig! Vilken underbar människa! Inspirerande, varm, klok, rolig och glad. Jag älskar att träffa passionerade människor som brinner för det som de har valt att ägna livet åt. Mette är sådan. Jag har inte testat mycket av hennes produkter innan. Men jag är väldigt nyfiken och ska gotta ner mig mer i dem. Calming Cocoon Cream är en barriärkräm med en riklig konsistens som jag tänkte testa på både mig och min dotter.