Mitt besök på Upper House Spa i Göteborg

Under förra veckan var jag på en pressresa med Bindefeld. Vi besökte nya Upper House Spa i Göteborg. Vi var ca. fyrtio journalister, redaktörer och skribenter inom skönhet, hälsa och resa som åkte dit.

Upper House Spa ligger högt uppe i Gothia Towers mittemot Liseberg. Det har en restaurang, ett litet men väldigt fint hotell och den där ljuvliga spa-avdelningen.

I spaet finns det två mindre pooler inomhus, en stor bastu, kalldusch, relaxstolar, upplevelsedusch och en fantastisk utomhuspool som hänger utanpå huset. Vi snackar nitton våningar upp med genomskinligt golv! Man ser små bilar köra runt under fötterna. Läskigt och kul!

Utöver detta finns det även ett hamam och en avdelning med lounge och behandlingsrum. Inredningen är avslappnad och ren med en blandning av Västkusten och Orienten. Det finns flera stora fönster som gör att det faller in mycket ljus i lokalerna. Resultatet blir lugnt, avkopplande och vackert.

bild 3-7

Så här badar man med utsikt över Liseberg. När vattnet inte bubblar kan du se bilarna genom golvet nitton våningar längre ner. 

bild 2-7

I relaxavdelningen bjuds det på juice. Det här kan vara den godaste juice jag har druckit! 

bild 1-7

Jag kopplar av i en vilstol.

Det ingår en liten necessär med produkter till en sparitual i priset. Bland annat hittar du en body scrub och en ansiktsmask i den. Du får även handduk, badrock och tofflor på plats.

Jag passade på att göra en ansiktsbehandling. Jag väljer oftast kroppsbehandlingar när jag är på spa. När man själv är hudterapeut är man extremt kräsen med ansiktsbehandlingar och har kanske inte samma behov av dem eftersom man gör en hel del hemma. Men den här gången gjorde jag ett undantag och jag skulle inte ångra mig. Min behandling utfördes av hudterapeuten Anna. I ansiktsbehandlingen ingick det rengöring, peeling, ånga, massage, mask och kräm med produkter från Nimue. Det var faktiskt en av de bästa ansiktsbehandlingar jag har varit på. Anna var fantastisk! Det är få som är så pass duktiga på ansiktsmassage som hon var. Min erfarenhet är att många gör ansiktsmassage rent mekaniskt, utan känsla eller har stora, torra händer. Jag älskar själv att utföra ansiktsmassage så för mig är det en väldigt viktig del under behandlingen. För att det ska bli bra måste man ha mycket känsla (jag brukar lägga till lite healing när jag gör det på andra) och ha sköna händer. Och som sagt, Anna var grymt duktig. Vilken inlevelse!

På kvällen åt vi en jättegod avsmakningsmeny i restaurangen och jag somnade sedan sött i en fantastiskt vacker svit.

bild 4-4 bild 3-6 bild 2-6 bild 1-6

Upper House Spa är ett väldigt fint spa och jag blev snabbt förtjust i det. Det är några saker jag saknar och förmodligen kommer de bli bättre när stället inte är splirrans nytt. Jag saknar bland annat krok för handduk vid duschen i tjejernas omklädningsrum, fler papperskorgar och kanske även några fler skyltar eller en liten minikarta. Det är många mysiga gångar och gömslen på hela tre våningar. Men det kan bli lite krångligt att hitta. Det hade också varit härligt med någon form av aktivitet som yoga eller liknande. Men förmodligen får de inte plats med det i lokalerna.

Men jag kan varmt rekommendera ett besök hit! Det är fantastiskt vackert med utsikt över hela Göteborg. Personalen är supergullig och det finns mycket att upptäcka i de olika rummen. Här kan du verkligen hitta tid för avkoppling.