Molton Brown Orange & Bergamot – drömsk citrus i snygga förpackningar

Molton Brown har gjort om sin ikoniska doft Orange & Bergamot till en modern och drömsk citrusdoft. I samband med detta bjöd de in till vacker presslunch.

Vi var rätt många inbjudna till hotellet Miss Clara och deras inglasade takterass. Jag hade precis varit på yoga och tagit en snabb promenad på 40 min så jag kom in helt svettig i gympaskor med håret på ända. Det var som att komma in i ett växthus i Italien (minus hettan). Små vackra apelsinträd, blommor, örter och andra vackra detaljer förgyllde dukningen. Vi blev serverade en buffé av olika rätter inspirerade av doften. Tyvärr var bara två av tio rätter vegetariska så jag satt mest och mumsade patatas bravas.

Parfymören Beverly Bayne som ligger bakom doften var på plats för att nörda ner oss i doftnoterna.

Doften Orange & Bergamot började som en tvål hos Molton Brown och blev deras bästsäljare. Nu har doften gjorts om till en ny EdT och har blivit lite mer modern tack vare parfymören Beverly Bayne på CPL Aromas, vars medgrundare Michael Pickthall komponerade originalversionen för Molton Brown för si så där 40 år sedan. Citrusnoterna återkommer i både toppnot, hjärtnot och basnot. Den har förutom citrus bland annat neroli, kardemumma, ylang-ylang, och bärnsten i sig. Den var superfräsch! På mig blev den lite för myskig. Men dofter blir ju totalt olika på olika människor.

Förutom Eau de Toilette kommer det tre kroppsprodukter – Radiant Body Polisher, Radiant Bathing Oil och Radiant Body Oil. De var ljuvliga! Min favorit lär bli Radiant Body Polisher. Tänk att skrubba kroppen med aprikoskärnor och skal från bitter apelsin för att vakna på morgonen. Den doftande verkligen apelsinskal – magiskt!

Priserna ligger mellan 425-540 kr och produkterna ska redan ha lanserats i butik.

Vackra Linnea Öst visar upp Molton Brown Radiant Body Polisher, kroppsskrubben som jag tror kommer bli en dunderfavorit för mig. 

Ett av det bästa med beauty branschen är de människor jag fått lära känna genom åren. Har ser ni mig tillsammans med underbara Veronica som också skriver för Daisy Beauty men även Damernas. Fotot är taget av en av mina andra favoriter – supergulliga Tove från Visualisterna. Spana in hennes inspirerande blogg

Alla fick med sig ett fantastiskt vackert apelsinträd hem. Jag som tyvärr bara har garderobsblommor i mitt hem på grund av jag är en inbiten växtdödare planerade genast hur jag skulle ringa mamma och fråga henne om växtråd…

 

Drottninglik kuriosa:  Molton Brown är hovleverantörer av badrumsartiklar till Drottning Elizabeth II av Storbritannien.