Mossbylund – spa med barn

Mossbylund… visst låter det mysigt? Det är det också! Jag och min lilla familj besökte anläggningen i somras och det visade sig vara en riktig skånsk idyll.

Hotell Mossbylund är en spaanläggning på skånska landsbygden, mellan Trelleborg och Ystad. Under loven är det flera spaanläggningar som välkomnar barn. Mossbylund gör det under vissa tider så vi passade på att åka dit – jag, min man och vår lilla dotter på 4 år. Hotellet ligger otroligt vackert vid havet. När vi kom dit var det inte speciellt varmt, trots den annars varma sommaren, men det var soligt och fint.

Vi började vårt besök med en lunch på uteserveringen. Frank Sinatra spelades i högtalarna och vi satt med utsikt över böljande åkrar. Det var magiskt! Jag och dottern promenerade runt i trädgården i väntan på maten och pallade några körsbär..

Efter att vi checkat in i en vacker svit med lyxigt lantlig känsla (jag gick runt och fotade till inspiration för framtida badrumsrenovering) så gick vi ner till spaet. Det öppnade så sent som 2014 och utedelen inte förrän i hösten 2017 så allt var väldigt fräscht, men långt ifrån opersonligt.

 

Inomhus finns det en större pool med vacker mosaik där vi övade simtag, en gemensam mindre bastu med flera fönster, en väl tilltagen loungedel med utsikt över åkrar och fält och förutom omklädningsrum även behandlingsrum.

Häng i bastun

Jag bokade aldrig in någon behandling när jag var där men jag fick höra att alla behandlingsrum är döpta efter olika fårtackor och kor i omgivningarna. Inne i behandlingsrummen fanns det fototapeter med naturbilder från omgivningarna. Fint! De använder produkter från Maria Åkerberg i sina behandlingar och kombinerar med egna produkter med egenproducerade etiketter.

Inredningen är genomgående ombonad, hemtrevlig och lyxig. Bra kombo! Fiskenäten på väggarna sätter prägeln för den marina känslan.

Utomhus finns det två pooler, en bubbelpool och flera liggande hänggungor. De såg supersköna ut! Jag hade inte riktigt ro att ligga där när jag hängde med fyraåringen. Men det såg verkligen avkopplande ut. Jag tog aldrig några bilder ute eftersom det var lite för mycket folk för det.

Vi badade en hel del och njöt av vattnet. Jag älskar att bada och måste alltid övertalas när det är dags att gå upp. Poolerna ute var uppvärmda och precis lagom. Jag gissar på 36 grader. På vintern värms de upp till 39-40 grader och kombineras med facklor runt omkring. Gissa om jag vill åka dit då?! Tänk facklor, snö och ett varmt bad. Åh!

Ingången till spaavdelningen. 

Var tredje år förvandlas fälten till knallgula då det odlas raps här. 

Det var rätt mycket folk när vi var här och när jag hörde mig för fick vi veta att det är hög beläggning här nästan jämnt. De har ingen högsäsong utan det är jämnt fördelat. Det var ingenting jag upplevde som stressigt eller skränigt, men jag tror att det är bra att boka i god tid. Besökarna var ett väldigt blandat gäng. Några barnfamiljer, flera romantiska par och glada pensionärer. Jag såg också flera gäng som verkade vara en grupp med släktingar. Tänk pappa fyller 70 och tre generationer drar dit och firar. Jag gillade att det var en sådan blandad skara. Även hundar är välkomna, inte inne i spaanläggningen, men på hotellet och uteserveringen. Omgivningarna var perfekta för hundpromenader.

Det var ännu tillräckligt varmt för att kunna sitta utomhus på middagen. Det är ju oftast lite stressigt att äta en trerätters middag med ett barn och hon var rätt speedad. Men det gick bra och vi hade supermysigt! Det visade sig att Mossbylund även har sin egen öl – Mossbylundarens magiska, som till och med jag, om än i liten mängd, tyckte om trots att jag inte är någon direkt öldrickare.

Barfotaspring! 

Vi avslutade middagen med att promenera till havet och springa barfota i sanden. Lyckan!

Förutom att jag fick rejäl migrän på kvällen så var det ett väldigt lyckat besök och jag kommer förmodligen boka in ett till. Kanske på vintern?

Dagen efter badade vi i havet med min svägerska och hennes familj och besökte även den fantastiska restaurangen Hörte Brygga.

 

Obs! Hotell Mossbylund tar inte alltid emot barn i sin spaanläggning och är långt ifrån en “simhall” för barn. Stäm av på hemsidan när barn är välkomna att vara med och bada.