Möt skönhetsgurun Kicki Norman

Grundare och chefredaktör för skönhetsmagasinet Daisy Beauty, kritisk skönhetjournalist, galet rolig, mamma till två hundar och en av mina största förebilder inom skönhetsjournalistik. Kicki Norman kan vara en av de mest spännande människor jag känner. Och jag har fått till en liten miniintervju med oraklet. 

Vilket är ditt första minne inom skönhet? 

– För 36 år sedan stal jag ett låtsasläppstift från min jättecoola bästis på dagis och sedan ljög jag och sa att jag inte visste var det var. Jag lämnade tillbaka det ett år senare, och skammen idag är lika stor som den var då. I min familj är det jättefult att ljuga. Det är ful att ljuga i alla familjer men min familj är lite extra svart-vit på den punkten. Faktum är att jag skäms mer för att jag ljög om stölden än över själva stölden.

11852706_10152985249970718_790058887_oKicki Norman

Vilken produkt har gjort dig mest positivt överraskad?

– Bliss Triple Oxygen Ex-‘glow’-sion cream. Jag har tyckt att Bliss har varit ett fånigt märke med bubblande masker, fiffiga namn och en marknadsföring som fokuserar på historia och inte på innehåll. Storytelling är antitesen till vetenskapliga fakta! Men den här masken hjälper min hud att hålla sig balanserad, trots ”festligt” namn och kreativ konsistens med rosa kulor i.

Blis krämBliss Triple Oxygen Ex-‘glow’-sion cream

Vilken tycker du är den mest överreklamerade skönhetsprodukten? 

– Shu Uemuras jävla ögonfransböjare! Den passar inte alls min ögonform. Den nyps och böjer konstigt! Jag använder gärna Shiseidos, Emites eller Surratts istället.

Hur ser din skönhetsrutin ut? 

– Det beror på vilken dag det gäller! Jag är skönhetsbranschens minst fåfänga person så när jag är på landet kan det gå en vecka mellan duscharna. (Hello, wipes!) Ska jag på fest eller spela in vårt webbtv-program No Bullshit tar piffandet däremot en heldag och tre inkallade experter: nagelstylist, frisör och makeupartist. Lägg därtill att det ingår i mitt jobb att testa så många produkter som möjligt… Men om vi ska ta en vanlig vardag, när jag jobbar och umgås bland folk, så blir det ungefär så här: Dusch med dyr duschtvål från Molton Brown, där jag också tvättar ansiktet med NeoStrata Exfoliating Wash. Herrdeodorant från Viktor & Rolf eller Dior. Just nu använder jag ögonkräm Sensitive Eye Cream från Emma S samt Moisture Lotion och Moisture Repair Essence från Suqqu. Ögonfransböjare och Max Factor Masterpiece Glamour Extension 3-in-1 Volumising Mascara.

Finns det några ingredienser du undviker eller föredrar lite extra då du väljer skönhetsprodukter till dig själv?

– Jag älskar parabener, som är det minst irriterande och ett av de mest säkra konserveringsmedlen. Och min problemhy älskar syror, gärna från ph formula, Peter Thomas Roth eller Exuviance. Sedan undviker jag de cykliska silikonerna cyclohexasiloxane, cyclopentasiloxane och cyclotetrasiloxane då de kan vara farliga för levern om de används i många produkter samtidigt.

Daisy Beauty hösten 2015

Vilka tycker du är höstens hetaste skönhetstrender? 

– Negative space, mörkrött läppstift och K-Beauty.

(Negative space är makeup där blockpartier är naken hud och andra har färg för att skapa en optisk illusion. K-Beauty är Koreas enorma framgångar inom skönhetsindustrin. Men innefattar även fler länder från Asien /Elins kommentar)

Ser du några andra spännande trender inom skönhet de kommande åren?

– Det är jättespännande att se hur tekniken gör sitt intåg i skönhetsvärlden! YSL samarbetar med Google glass för att kunna erbjuda sina butikskunder personliga tutorialsfilmer, Pantone har utvecklat en färgavläsare som används på Kicks för att matcha din hudton med hela foundationsortimentet, och L’Oréal Paris har utvecklat en app där du kan testa olika L’Oréal-sminkningar på dig själv som sedan skickas direkt till Elevens webshop. I framtiden tror jag vi kan scanna oss själva hemma framför datorn och sedan får en perfekt blandad foundation som vi skriver ut på vår 3D-skrivare! Varför inte, liksom?