Några snabba med Mika Liias

Mika Liias är mannen bakom det svenska mekupföretaget Make up store. Här svarar han på fem snabba frågor om makeup.

mika_about

Mika Liias

Hur startade ditt intresse för makeup? 

– Jag har ända sedan jag var mycket ung haft intresse för färg, form och design. När jag som 17-åring startade modellagenturen Liias models i Stockholm fick jag snabbt stor inblick och många kontakter inom modebranschen. Då jag var delaktig vid många fotograferingar och modeuppvisningar på den tiden började mitt intresse inriktas mer och mer på just makeup och det obegränsade utrymme av kretivitet som makeup ger möjlighet till. Detta ledde i sin tur att jag först startade en makeup skola för blivande makeup artister där jag började utveckla egna makeup produkter i brist på det utbud av färgkosmetik som saknades då och det var ur det som Make Up Store slutligen utvecklades.

Var hittar du din inspiration? 

– Överallt! Framförallt ute bland människor men också t.e.x bara genom att passera en speciell byggnad, en väggmålning, ett träd ja, jag kan finna inspiration från allt. Från musik, film och tidningar hittar man förstås också mycket inspiration.

Hur ser höstens trender ut inom makeup? 

– Det är stor bredd på höstens trender. Allt från metallisk känsla till mer romantisk stil. Framförallt är det mycket färger som gäller.

Hur tolkar du trenderna? 

– Genom Make Up Store presenterar vi en ny look med medföljande produkter varje månad. T.e.x kallar vi den mer metalliska looken som vi presenterar under september månad för Scream.

10660167_10152698564045970_4047307320025922640_n

Hur ser du på utvecklingen av Make up Store i framtiden?

– Vi går en ljus framtid till mötes. Vi kommer att utöka och öppna i fler länder inom den närmaste tiden. I takt med att vi också växer på de sociala medierna som Instagram och Facebook når vi många nya kunder som upptäcker Make Up Store för första gången. Det är fantastikt roligt! Vi får numera förfrågningar om våra produkter från hela världen!