När ska Sverige komma ifatt?

Jag vet, vi har många sunda modeller i Sverige. Men vi har också många med väl synliga revben och få med kurvor. Personligen tycker jag ofta att de med kurvor är betydligt vackrare. Amerikanska Tara Lynn är en av de mina favoriter. Här nedan ser du bilder plåtade på Tara Lynn från franska Elle, V Magazine och Italienska Vogue. Jag undrar när det händer i svenska Elle eller Damernas Värld?

Jag vill se mer mångfald! Fler äldre modeller, fler med kurvor, fler blandade nationaliteter och fler med unika utseenden. Det finns så många vackra människor. Men på modeveckorna ser oftast de flesta likadana ut? Jag känner heller inget köpsug när jag ser en smal fjortonåring på en modevisning, i en reklam eller bland modesidorna. Jag vill inte bära likadana kläder som en tonåring. Hon har inga kurvor för att hon inte gått igenom hela puberteten än. Det blir svårt att identifiera sig med det. Då kanske hon är lämpligare för Teen Vogue.

Deras argument brukar vara att designhusen inte lånar ut kläder i större storlekar till modeplåtningar. Men jag har svårt att tro att de dissar Elle när de ringar och ber om något i stl. 40! Jag tror att de ganska snabbt skulle låna något från en butik eller låta sy upp det om det inte skulle finnas i deras showroom.

Bara en tanke..

Här har ni vackra, vackra Tara Lynn

[slideshow]