Neroli för ansikte och kropp

Neroli är en ingrediens som ligger mig varmt om hjärtat. Här hittar du två fina produkter med neroli. En för ansiktet och en för kroppen.

Vad är neroli?

Neroli är en eterisk olja som utvinns ur apelsinblommor från pomeransträd. Den anses ha lugnande egenskaper för både hud och sinne och är en populär ingrediens i både parfymer, hudvård och kroppsvård. Doften är både blommig och fräsch med tränoter i botten. Jag tycker att den känns lyxig, avkopplande och väldigt mycket spa.

Jag är sedan länge ett fan av Kerstin Florians Rehydrating Neroli Water som verkligen doftar spa. Decléor har också flera fina neroliprodukter. Byredo, La Labo och Tom Ford är några av alla de dofthus som har valt apelsinblomma i sina parfymer. Men här nedan hittar du två andra till ansikte och kropp. Har du testat någon av dem?

Nerolivatten från Loelle

Eko-märket Loelle har tagit sin neroli från ett kvinnokooperativ i Marocko där det finns en lång tradition av att destillera neroliblommor. Tillverkning görs för hand och skickas sedan utan mellanhänder till Loelle.

Nerolivattnet från Loelle består bara av nerolivatten, ingen alkohol eller andra tillsatser. Men det jag gillar mest är att du kan använda den till så många olika saker – som ett återfuktande ansiktsvatten, för att fräscha upp huden under dagen, i hårbotten för att lindra klåda, i hårtoppar för att minska frissighet eller i badvattnet för att få fin doft och avkoppling.

Ca. pris 149 kr/100 ml.

En transparent flaska med Neroli Water från Loelle. Texten är i guld och bakgrunden i trä.
Multiprodukten Neroli Water från Loelle.

Neroli Body Oil från Isla Apothecary

Isla Apothecary har tyvärr lagt ner sin verksamhet för någon månad sedan. Men om du får tag i din här oljan från någon av deras tidigare återförsäljare tycker jag att du ska haffa den. Den har en ljuvlig doft, smidig pump och en väldigt skön konsistens som är mjukgörande och vårdande.

En mörk flaska ligger på trä och har texten Neroli Body Oil
Body Oil – haffa den om du hittar den!

Har du några favoritprodukter med apelsinblomma?