New Clinic – event och behandling

Luxe Event bjöd in till supertrevligt event för någon vecka sedan. Vi var 12 personer inbjudna till New Clinic för att höra om deras behandlingar.

Jag var väldigt sen till eventet vilket inte är likt mig. Men tunnelbanans röda linje var avstängd efter en olycka och flera bussar från Slussen var inställda. Jag åkte tunnelbana en station, gick, sprang och tog två bussar innan jag fick springa igen. Jag var galet stressad när jag kom fram.

Förutom tjejerna bakom Luxe event hade jag bara träffat ett fåtal tidigare. En av mina favoriter i branschen – Agneta Elmegård från Aftonbladet var en av dem som var där.

Miriam Bryant, Sanna Lundell och Alexandra Rapaport var några av de andra gästerna. Jag pratade en del med Elin Viljestrand, en väldigt trevlig tjej som jobbar som komiker. Det var riktigt kul att träffa flera nya människor. Det kändes som om jag kom ut ur bebisbubblan en stund.

Injektioner på New Clinic och mina tankar

Vi hade blivit inbjudna för att höra om New Clinics nya sätt att behandla med injektioner. Enligt grundarna Anna Stenbeck Billing och Helen Kraft är det vanligt att många kunder får för mycket fillers över kindbenen så att de ser småtjocka ut istället för att få ett lyft med högre kindben. Jag kan hålla med om att jag har sett det fenomenet en hel del på stan. OBS! Med det sagt menar jag inte småtjocka av naturliga skäl, jag är själv en av dem. Utan de som helt enkelt har lagt i för mycket fillers på fel ställe med oönskat resultat.

New Clinic arbetar istället med fokus på en triangel. Som du kanske vet sjunker fettet i ansiktet ner med åren och vi tenderar att få små kuddar vid sidan av näsan istället för höga kindben. Men Anna och Helen använder en triangel och lägger istället injektioner som på bilden nedan. Med fokus på kindbenets högsta punkt, rakt ner och på hakan som lätt sjunker in lite med åren. Spännande! Jag tycker att det är kul när duktiga injicerare utvecklar egna metoder.

Fillers på New Clinic
Anna och Helen på New Clinic
Anna och Helen hade ett litet föredrag.
Jag var inte så osocial som jag ser ut…

Så, vad tycker då jag om fillers? Hatar, älskar? Jag är tudelad. Jag har testat rätt lite tidigare (Juvederm Volite och Restylane Vital) men måsta säga att jag älskar resultatet. Däremot är jag väl medveten om att detta går utanför zonen med skönhet som personligt uttryck och mindfulness. Vilket jag tycker är de viktigaste bitarna i mitt jobb och intresse för beauty. Om det blir mycket fokus på utseende i sig kan det istället vändas som att stödja patriarkatets syn på hur vi kvinnor bör se ut.

MEN! Jag älskar som sagt resultatet. Går du till någon duktig blir det så otroligt fint och naturligt. Jag tycker att det är kul med fillers. Det är ett väldigt enkelt sätt att känna sig fin utan att ta till mer drastiska åtgärder. Så jag är absolut för och jag är trött på att det ofta ses som bara något negativt att bry sig om sitt utseende.

Injektioner är inte enbart något för kvinnor utan även för män. Trots att de inte är i närheten av samma krav på ett viss yttre av samhället på samma sätt som kvinnor är. För män tror jag att en av de vanligaste behandlingarna, förutom rynkor, är att få en mer markerad haka och käklinje.

Tjejerna på New Clinic berättade att deras vanligaste kunder är de runt medelåldern som vill se ut på utsidan som de känner sig på insidan. Ungefär så känner jag. Trots att jag inte vill se ut som 20 igen är det skönt att kunna sudda ut lite trötthetstecken. Jag menar, jag är ändå 38 år med en femåring, en bebis, en hund, eget företag och en man som arbetar nästan dygnet runt. Det börjar synas.

Fina linjer, rynkor, en sned näsa du är missnöjd med men inte vill operera, få tillbaka den där plutmunnen du hade i 25-års åldern eller lyfta kindbenen. Det finns ju en hel del du kan göra utan att din omgivning inte ser att du har gjort något.

Malin Andersson fick berätta om sin upplevelse. Vi satt bredvid varandra och hon var också en härlig och intressant människa.

Kemisk peeling med Zo Skin Health

Under eventet testade jag en kemisk peeling med Zo Skin Health. Jag har inte gjort någon kemisk peeling sen innan graviditeten eftersom du bör undvika det under graviditet. Det kan nämligen öka risken för pigmentfläckar då på grund av hormonerna. Det var så skönt med peeling igen! I behandlingen var det både en mekanisk peeling och en kemisk peeling och jag kände mig så otroligt ren efteråt med en superfin lyster. Kemiska peelingar ska egentligen göras som en kur om du vill se mer långvarigt resultat. Men resultat som jämnare hudstruktur och lyster ser du direkt.

Event på New Clinic
Luxe Event på New Clinic
Anna jag och Agneta på New Clinic
Så roliga fodral till vinflaskor! Jag har inte sett de här tidigare men de är från Monteliz. Jag tänker att de är perfekta att ha när en har vinprovning hemma eller helt enkelt när du vill servera fulvin.

Foto: Katriina Mäkinen