Nicolas Feuilatte

Champagnefrukosten igår var supertrevlig! Vi var ett ganska stort gäng redaktörer, skribenter och bloggare som hade samlats i en vacker sal på strandvägen. Utsikten var otrolig!

Nicolas Feuilatte är Frankrikes mest sålda champagne. Över världen så är det den tredje mest sålda. Nu gör de en nylansering då de byter namn på sin Blanc de Blancs till Brut Chardonnay. Brut Chardonnay är en torr och fruktig årgångschampagne som var riktigt god!!

Något som de talades om under frukosten var det typiska svenska, att bara dricka champagne när man står och fryser i nyårsklänningen. Och visst ligger det en hel del i det. Vi dricker det vid festligare tillfällen och vin vid flera andra tillfällen. Men kanske dags att byta?

Vi serverades en fantastisk fyrarätters frukost av Operakällaren. Jag fick vegetariskt alternativ. Men den ordinarie menyn såg ut som nedan. Lite lyxigare än min frukost brukar vara..

Nicolas Feuillatte Brut Chardonnay 2004. Skaldjurs bisque med spindelkrabba och petit pois. American pancakes med mylta på hjortron och färska blåbär. 

Nicolas Feuillatte Brut Extrem. Strutar med blomkålsmousse och calvisius caviar. Löjrom classic i strut. Gubbröra på årgångs matjesill på ekologiskt rågbröd. Profiterolle med parmesan och tryffel creme samt krispad pata negro. 

Nicolas Feuillatte Palmes d´Or Brut Vintage. Skagen på toast med forellrom. 64 C ägg benedict på brioche. 

Nicolas Feuillatte Brut Rose. Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad (Kungliga Bröllopsdesserten 19 juni 2010). Macarone. 

Samt nygräddade briocher och croisanter med handkärnat smör. 

[slideshow]