Elin Fagerberg

Nightly Retinol Super Serum – ny lansering från ACASIA Skincare

Ett till retinolserum? Ja, men ett lite roligare sådant. Nightly Retinol Super Serum från svenska hudvårdsföretaget ACASIA Skincare passar till skillnad från många andra retinolserum alla hudtyper plus stärker ytliga kärl. Drömmen.

Jag är petig med att vara transparent. ACASIA Skincare är en av mina uppdragsgivare. Men det här är inget sponsrat inlägg. Men något jag ändå vill att du som läsare ska veta om.

För någon vecka sedan hade ACASIA pressmöte för att berätta om det nya serumet. Jag var på plats, men den här gången var jag inhyrd för att hjälpa till och inte sitta och lyssna. Det var så roligt!

Bild från pressmötet
Elin Fagerberg föreläser
Acasia Skincare rengöring och ansiktskräm

Jag pratade bland annat om hudens barriärfunktion. Den är ju till för att skydda huden och utan en stark barriärfunktion är huden inte i balans. Det är nämligen den som skyddar mot mikroorganismer bland annat. Den är bara någon hundradels mm tjock och består av döda hudceller, ceramider, lipider, mjölksyra och aminosyror.

Hudens barriärfunktion har börjat komma i ropet igen. Äntligen! Det är ett ämne jag själv vurmar stort för. De senaste (ganska många) åren har vi använt så galet mycket exfolieringar, syror och retinol. Gärna ovanpå varandra. Många har upplevt en överstimulerad och stressad hud. De har helt enkelt brutit ner sin hudbarriär. Inte bra.

Tecknen på en överstimulerad hud kan bland annat vara att huden plötsligt har blivit mer känslig och rodnar, den kanske känns torr, stramar och fjällar. Perioral dermatit är också något en överstimulerad hud kan drabbas av.

ACASIA Skincare Nightly Retinol Super Serum och tre andra produkter i tub
Bild på serumet i Elins hand

Så vad har då ett retinolserum med det att göra? Jo, Nightly Retinol Super Serum innehåller retinol palmitate som är en mildare variant av retinol. Men den har effekt. Det betyder att det tar längre tid innan du ser resultatet men du slipper en överstimulerad, skadad eller irriterad hud.

Förutom reinyl palmitate innehåller Nightly Retinol Super Serum vitamin E och C som jobbar i synergi med retinolet. Och också något som heter biophytex. Det är ett komplex med jästextrakt och extrakt av fem olika växter som tillsammans stärker ytliga kärl. Något vi är galet många i Skandinavien som har. Jag har inte hört talats om biophytex tidigare så det är jag extra nyfiken på.

Nighlty Retinol Super Serum ska ge en bättre spänst, mindre synliga fina linjer, jämnare ton och struktur, mer lyster och en återfuktad hud samt stärkta ytliga kärl. Kul! Jag har bara testat det några veckor än men än så länge har jag sett skillnad på lyster och återfuktning.

Använder du någon retinolprodukt? Hur reagerar din hud på dem?

Vi spelade också in en liten film. Det var jättekul! Du kan se den här nedan. Sara Arnald stod bakom kameran.

Elin med fotografen Sara och Annakarin spelar in en film om Nightly retinol super serum
Jag, fotografen Sara och Annakarin från ACASIA Skincare.