Niod i Sverige – pressfrukost på Åhléns

Du har säkert läst om hypade hudvårdsmärket Niod från företaget Deciem. Nu har produkterna äntligen landat i Sverige.

I fredags var jag på en pressfrukost på Åhléns City i Stockholm där Niod visades upp vid egen disk. Supersnyggt! Niod beskrivs som hudvårdsprodukter för hudvårdsnördar men ska gå lätt att kombinera med andra hudvårdsprodukter. De pratades mycket om hudhälsa under pressmötet, och vikten av att jobba inifrån för att sedan komplettera med peptider ovanifrån. Niod har inga syror i sina produkter men det ska gå utmärkt att kombinera med syror från andra märken för att maximera effekten på huden. Niod jobbar heller inte med hudtyper utan produkterna ska kunna gå att använda på alla men ge olika effekt beroende på vad huden behöver.

Niod har disk på Åhlens City i Stockholm Underbara Dominika Newelska är ansvarig för Niods nya disk på Åhléns City i Stockholm. Dominika är inte bara hudterapeut utan även skönhetsbloggare, makeupartist och väldigt rolig. 

Den mest välkända produkten är Copper Amino Isolate Serum. Ett serum som tillsammans med Multi-Molecular Hyaluronic Complex beskrivs som Niods “core”. Alltså grunden eller kärnan som bygger upp huden och sedan kompletteras med till exempel skyddande krämer och masker samt rengöring.

Copper Amino Isolate Serum har nu uppdaterats till en ny version – Copper Amino Isolate Serum 2:1. Enligt pressansvarige för Niod i Sverige flögs det in 20 stycken av de här serumen enkom till pressmötet så jag tillsammans med mina journalistkollegor blir först i världen att få testa dem. Gissa om jag ville rusa hem och tvätta av mig sminket! Tydligen ska de 20 serumen ha flygit hit i cockpit från Kanada (i så fall var det med största sannolikhet inte med Air Canada…). Känslan av att hålla i en av de 20 första flaskorna var ungefär som att sitta i en ny bil med den där “ny-bil-doften”.

Den nya versionen med kopparserum ska blanda annat stimulera hudreparationen och kollagenbildandet och verka för en bra hudhälsa. Det finns två olika kopparpeptider i, en är flyktig och en ska vara mer stabil. Produkten ska starta upp en process i huden för bättre hudhälsa som efterföljande produkter tar mer hand om. Det ska bli olika resultat på olika personer. Bland annat har en sett mindre irritation för rodnande hud. Kopparaminosyrapeptider finns naturligt i vår blodplasma och i vårt saliv.

Niod Copper Amino Isolate Serum Niods kopparserum kommer i två flaskorCopper Amino Isolate Serum 2:1 består av två flaskor. Den med lock innehåller de dyra dropparna och ska hällas ner i flaskan med pipett sedan skakar du flaskan i 30 sek innan produkten är klar att användas. 

Copper Amino Isolate Serum 2:1 används närmast huden, alltså innan essenser och andra serum. Den består av två olika komponenter som du blandar i en och samma flaska. Vätskan är härligt blå! Men jag gillar inte att den är så lätt i konsistensen. Jag hade föredragit lite tjockare, kanske som en gelé för lättare applicering. Rekommenderat utpris är 495 kr/15ml.

Tidigare nämnda Multi-Molecular Hyaluronic Complex är ett serum du kan använda efter kopparserumet. Det innehåller bland annat 15 olika former av hyaluronsyraderivat som omvandlas till hyaluronsyra i huden. Den ska ge fukt i alla delar av den dermala strukturen, alltså överallt nere i hudens mellersta lager.

Andra spännande produkter är Hydration Vaccine som är en skyddande kräm med ljuvlig konsistens och Photography Fluid Opacity som ger en vansinnigt snygg glow! Det finns en ljus variant och en mörkare, båda blir som ett Instagramfilter. Använd dem som en highlighter eller bronzer beroende på vilken hudton du har. De ger både lyster och blureffekt. Jag är kär!

Deciem som står bakom Niod är även företaget bakom otroligt populära The Ordinary och jag kan avslöja att The Ordinary kommer att landa i Sverige i vår. När beror på när det finns produkter att sälja. Efterfrågan är tydligen så stor att Deciem bygger ut sin produktion rejält och den nya anläggningen står klar i februari. Deciem grundades 2013 och har idag 11 unika varumärken. Så det har gått snabbt minst sagt. Jag tycker att det är ett väldigt spännande företag. Jag hoppas att det fortsätter att gå bra för dem och att de inte får “växtvärk”.

Niod finns även online på Åhlens.se.