Njuter i solen

Stockholm visar upp sin vackraste sida med solsken och värme. Det är verkligen superskönt! Jag är hemma och vabbar idag då min dotter har drabbats av vattkoppor. Hela hennes förskolegrupp har insjuknat en efter en. Men jag fick inte reda på att det gick förrän i onsdags, när de flesta redan varit hemma.

Än så länge är hon pigg och det har inte börjat klia. Så länge hon inte har fått några koppor i ansiktet passar vi på att vara ute och njuta av det fina vädret. Med högt solskydd såklart! Vi har haft picknick, köpt lite nya kläder, promenerat hunden Maggie och busat.

Jag var även inne på Apoteket för att förbereda oss lite på den förväntade klådan. Jag hittade ett mousse för vattkoppor som lovar att stilla klåda och även bilda en skyddande film så att det ska bli svårare för baciller att tränga ner. Jag hoppas på det! Jag kommer själv ihåg när jag var runt 5-6 år och fick vattkoppor. Det kliar ju något fruktansvärt!

Helgens planer kommer bli förändrade och jag försöker komma på roliga saker att aktivera min tös med. Både när hon är pigg och när hon senare kommer bli seg. Det lutar åt att baka raw food bollar, läsa, titta på tv och måla. Har du några fler tips?