NK fräschar upp med nischdofter och spännande märken

NK, Sveriges mest lyxiga och anrika varuhus i hjärtat av Stockholm har äntligen fräschat upp sin skönhetsavdelning. Jag besökte den nya avdelningen innan öppningstid under en pressfrukost för någon vecka sedan.

Det som först slår mig när jag besöker NK Beauty är avdelningen direkt in till höger om du går in via hörningången på Hamngatan. Där ligger nämligen en ny doftsalong. Och vi pratar inte om Sveriges bäst sålda dofter – 10 i topp, utan om flera spännande exklusiva dofter som inte är helt lätta att hitta annars. Eller vad sägs om varumärken som Santa Maria Novella, Ex Nihilo, Maison Francis Kurkdijan, Vilhelm Parfumerie och Floraiko? Alla exklusiva på NK i Sverige. Andra varumärken är bland annat Le Labo, Diptyque och Creed. Det finns en hel del att sniffa igenom här. Och vill du ha hjälp går det att boka doftkonsultation vilket jag tycker verkar vara ett smart tips då det finns så otroligt mycket att välja mellan. Doftsalongen är dessutom väldigt snygg och mysig. Bra kombo!

Hos Diptyque finns det mängder med dofter att välja mellan. Du känner på dem i de små burkarna istället för att dofta i flaskan. Betydligt smidigare! 

Här kan du få hjälp med att blanda till din egen doft!

Jag älskade båda dessa från Ex Nihilo och sniffade på mina handleder resten av dagen. Den ena ligger på runt 3500 kr och den andra på 4500 kr. Ska bara eh.. spara lite först.

Ljuvliga Hedvig von Mentzer får lära sig mer om det anrika doftmärket Santa Maria Novella. 

En annan doftnyhet är att det svenska företaget och prenumerationstjänsten Sniph har fått en egen disk på NK. Så roligt! Grundaren Lisa Kjellqvist kom dessutom fram till mig och berättade att jag var den som först bloggade  om Sniph. Vilket känns jättekul och roligt att hon kommer ihåg. Idag har de betydligt mer spännande dofter, ofta från mindre varumärken, i sina små prenumerationslådor än vad de hade från början. I början var det också mycket diskussioner om att de medverkande doftföretagen inte var tillfrågade men idag verkar det vara uträtt och företaget känns väldigt intressant.

Hourglass är en annan väldigt välkommen nyhet och de har förmodligen fått den bästa disken. Den syns rakt fram när du kommer in. Och oj vad många fina produkter! Jag fick bland annat veta att primern är deras storsäljare och efter den kommer deras populära foundation. Men jag blev nyfiken på deras ögonskuggor. Spana in pigmentet!

Ett märke jag tillbringade mycket tid hos var Chantecaille som jag inte har varit i kontakt med tidigare. De erbjuder veganvänlig och miljövänlig hudvård, makeup och penslar. De engagerar sig dessutom i olika välgörenhetsfrågor, just nu är det den ofta bortglömda elefanten som gäller. De hade dessutom fina förpackningar och allt kändes väldigt fräscht. Jag är mer än nyfiken på deras produkter.

Tata Harper och MD Perricone är andra märken du hittar på NKs nya skönhetsavdelning. Du kan också fixa bryna hos Rapide som har en frans- och brynbar på plats.

Jag tycker att nya NK Beauty känns betydligt luftigare och lyxigare än tidigare. Dessutom mer modernt. Bäst är definitivt doftsalongen! Jag är också förtjust i att de tar in märken som inte är lika kommersiella som de vanliga och jag tycker att de har lyckats göra det riktigt riktigt snyggt.