No Bullshit Day!

Igår var det äntligen dags för en heldag med Daisy Beauty och ett stort gäng av Sveriges främsta skönhetsbloggare och ett litet gäng skönhetsredaktörer. Kicki Norman från Daisy Beauty hade arrangerat en dag fylld av föreläsningar, god mat, diskussioner och umgänge på Tändstickspalatset i Stockholm. Tändstickspalatset är vansinnigt snyggt och konferenslokalen hade sköna fåtöljer. Fler konferensställen borde ta efter det.

Tidningen Daisy Beauty har funnits i nästan exakt två år medan Daisybeauty.com startade upp redan 2009. Nästa nummer av papperstidningen kommer ut på måndag och som jag har nämnt i ett tidigare inlägg kan ni läsa ett långt reportage av mig där.

Kicki Norman och Elin Fagerberg

Kicki Norman och jag efter en välfylld och rolig dag.

Temat för dagen var myter och halvsanningar, säkerhet och annat spännande inom skönhet. Vi avslutade hela dagen med att prata om pressetik och hur vi som bloggare kan lösa olika situationer med mer eller mindre konstiga erbjudanden vi får. Ni skulle bara veta.. Vad jag står i frågan kan ni läsa om här.

Vi började med en föreläsning av Annica Joensuu. Hon är ordförande i Sveriges Hudterapeuters Riksförbund (SHR). Hon är även en erfaren hudterapeut och hudterapeutlärare. För mig som hudterapeut var det en hel del repetition men även lite nytt. Hon var en fantastiskt duktig föreläsare och väldigt pedagogisk. Hon pratade bland annat om olika varianter på torr hud. Jag kommer berätta mer om det i ett senare inlägg. Annica hann tyvärr bara med ungefär hälften av allt sitt material. Vi hade så många frågor!

Hudvård SHR Elinfagerberg.se

Förmiddagen fortsatte med Madeleine Edholm från KTF som berättade om Swedish Beauty Awards och Look Good… Feel Better. LGFB har jag börjat arbeta med. Det är otroligt givande!

Efter Madeleine var det dags för Pär Svahnberg att tala. Jag var på en föreläsning med honom i höstas om omdiskuterade ingredienser i kosmetik. Han är fantastisk duktig på sitt ämne och som föreläsare. Han pratade bland annat om kemikalier och om nanopartiklar. Just kemikalier har ju för många blivit bannlyst i kosmetiska produkter. Men faktum är att allt som är uppbyggt av en kemisk struktur är en kemikalie. Inklusive stolen du sitter på när du läser detta och lunchen du åt tidigare idag. Pär talade även om nanopartiklar. I höstas gjorde jag en intervju med honom om nanopartiklar. Missa inte den!

Kemi Skönhetsblogg elin fagerberg Konserveringsmedel elin fagerberg Rengöring Skönhetsblogg

Lunchen var en buffé med mat från Karott. Fräscht och gott! Här är några av alla fina som var med.

Event skönhetsblogg  Linda, Frida, Julia  Skönhetsbloggare

Efter lunch fortsatte vi med en föreläsning med Marie Lodén från Eviderm. Hon pratade bland annat om falsk marknadsföring och hur man testar produkters effektivitet. Intressant!

Billig kontra dyr kräm

Dagen avslutades med en diskussion och workshop om pressetik och produktplacering. Det var knepigt men tankeväckande och intressant.

Hela dagen var fantastiskt trevlig. Vi hade behövt en hel helg!