Norma Jeane och Marilyn Monroe

Norma Jean och Marilyn Monroe

Få har förkroppsligat glamour mer än dess drottning – Marilyn Monroe. Hon är det klassiska bombnedslaget och trots att man vet ganska lite om henne som person tycker jag att det bakom all glamour finns något sorgset med en doft av ensamhet. Uppfostrad av en psykisk störd mamma, ingen närvarande pappa, fosterhem, övergrepp och med ett otrolig objektifiering av henne var nog inte livet alltid lätt. Men hon har alltid haft en förmåga att fängsla mig och göra mig nyfiken.

Men om vi glömmer det melankoliska för ett tag och istället tänker på henne som den stjärna hon var. Hon har alltid varit en av mina största stilikoner.

Norma JeanNorma Jeane innan hon förvandlades till Marilyn Monroe.

Norma Jeane som hon föddes till, upptäcktes av en fotograf i mitten av 40-talet. Med hjälp av Mr Max Factor jr skapade hon sitt nya alias Marilyn Monroe som ett blond bombnedslag med halvt slutna ögon med sensuell blick klädd i en perfekt eyeliner och det typiska röda läppstiftet. Det är den stil vi alltid har förknippat med 40-tals makeup.

Nu har Max Factor valt Marilyn Monroe som sin ambassadör i vår. Räkna med att få se mycket av henne i media! Både som Norma och Marilyn. Och varför inte inspireras och skapa lite extra vardagsglamour denna trista årstid?

Marilyn Monroe, bild från Wikipedia

Psst! Det sägs att hennes favoritläppstift var Ruby Tuesday från Max Factor.

Ruby Tuesday