Nostalgisk hudvård – Frownies

En eh… inte så snäll mamma i USA skapade företaget Frownies 1889. Hon gillade inte hennes dotters rynkor mellan ögonbrynen, skapade en ansiktstejp och företaget föddes. Mommy of the year! Idag drivs det ännu inom familjen. Sedan 1889 har ingenting hänt med produktens utveckling förutom några tillkommande produkter.

Frownies är ansiktstejp som är till för att användas på natten eller minst tre timmar i följd under dagen. Tanken är att när du tejpar huden över ansiktsmuskeln påverkas inte huden lika mycket av ansiktsmuskelns rörelser. Och mimiska linjer – de rynkor vi bland annat har runt munnen och mellan ögonbrynen skapas till stor del när vi använder våra ansiktsmuskler och gör olika grimaser. (Vilket är helt naturligt, du får inte sluta att skratta och gråta).

Frownies Elinfagerberg.se

Det finns flera olika utföranden på Frownies beroende på var i ansiktet de ska användas. Vanligast är de som är till för argrynkan mellan ögonbrynen. Företaget lovar att man ska se resultat efter några månader.

Frownies Elin FagerbergFrownies Elin Fagerberg skönhetsblogg

Jag köpte ett paket i Las Vegas för 7-8 år sedan. Vilket väl avslöjar hur flitig jag har varit med att använda dem. Jag glömmer helt enkelt bort dem. Men jo, jag tycker nog att de funkar tillfälligt och jag använder dem ibland om jag till exempel ska på en fest eller plåtas. De slätar ut mina linjer tillfälligt. Om de funkar långvarigt är däremot en helt annan sak. Visst kan vi spänna käkarna och grimasera i sömnen när vi är stressade eller mår dåligt. Men den mesta ansiktsmimiken gör vi ju faktiskt under dagen. En bettskena skulle kanske fungera bättre under natten..

De påverkar heller inte huden på annat sätt så som ingredienser som boostar kollagen- och elastinproduktionen kan göra. Vill du stoppa mimiska linjer är Botox mer effektivt.

Plus! För att jag känner mig som en underlig hollywoodstjärna när jag använder dem. Marlene Dietrich sägs vara en av dåtidens användare.

Har du testat Frownies? Vad tycker du?