Ny behandling från Dermalogica

Nyligen var jag på ett pressmöte med Dermalogica där de presenterade sin senaste behandling – BioSurface Peel. Det är en kemisk behandling som bland annat ska kunna minska fina linjer, förstorade porer, hyperpigmentering och andra problem.

De flesta bra salongsmärken har någon form av kemisk peeling på sin behandlingsmeny. Men jag tar tacksamt emot när det kommer nya uppdateringar. Jag tycker att peelingbehandlingar och produkter är väldigt intressanta, både som hudterapeut, bloggare och privatperson.

BioSurface Peel

BioSurface Peel kommer med fyra olika behandlingsprodukter. Den första är en rengörande produkt som förbereder huden för behandlingen. Det är efter den det börjar bli mer intressant. Nr. 2 är nämligen fylld med enzymer medan nr. 3 innehåller en blandning av alfa- och betahydroxisyror med fytinsyra och salicylssyra. Enzymer och syror har helt olika Ph-värden. Det gör att de kan ta ut varandra och bli ineffektiva. Därför har Dermalogica valt att ha dem i två olika produkter. Smart!

Den sista behandlingsprodukten är en neutraliserare som gör att hudterapeuten kan styra när syrorna ska sluta verka.

Som ni säkert har läst här tidigare så har enzymer förmågan att bryta sönder bindningarna mellan hudcellerna och på så sätt få de döda hudcellerna att trilla av lättare. Medan syror mer jobbar på djupet. En perfekt kombo!

Dermalogica behandlingJag har inte provat behandlingen själv och kan därför inte svara på hur den känns eller hur effektiv den är. Men den låter intressant. Bäst är att göra den som en kur beroende på vilket/vilka hudproblem man vill komma åt.

Jag blir genast sugen på att utföra behandlingar igen.

Kuriosa: Dermalogicas grundare Jane Wurwand har fått mota prisest Cosmetics Executive Women (CEW) Achiever Award i kategorin “Entreprenörer som förändrat en industri”.