Ny design från Ecotools

Ecotools fyller 10 år och firar med att lansera nya borstar med en betydligt snyggare design på alla.

Systrarna Jen och Stacy ligger bakom Ecotools och har från början haft ett smart ekotänk där produkterna ska ha hög kvalité och funktion men inte påverka miljö och djur negativt. Ecotools grundades i Chicago och makeuptillbehören tillverkas i USA.

Jag testade några borstar för ett par år sedan och gillade dem men tyckte att designen var minst sagt tråkig och såg tyvärr ut som det man lätt förknippar med eko – inte speciellt färgglatt och kreativt. Men den nya ljusa designen tycker jag är både fräsch, snygg och väldigt tilltalande. Som gjord för den skandinaviska marknaden.

För någon vecka sedan bjöd Ecotools in till en liten och intim presslunch för att visa upp nyheter som har lanserats under hösten och nyheter som kommer att komma i februari. Vi var sex besökare på plats som pratade penslar, borstar och svampar och när vi använder vad tillsammans med Ecotools svenska agentur. Allt samtidigt som vi mumsade i oss supergod vegomat.

Mina fina kollegor och vänner Veronica från Daisy Beauty och Damernas Värld och Dominika,bloggare och frilansande makeupartist

Miljötänket då? Jo, skaften är tillverkade av bambu som är snabbväxande som tusan vilket ger en mindre påverkan på miljön och en lättare vikt på borsten. Metallhylsorna är av återvunnet aluminium och borstet är givetvis cruelty free och tillverkat av taklon, alltså syntetiskt.

Det som redan finns i sortimentet är bland annat Perfecting Blender Duo, Sheer Finish Brush och Ultimate Shade Duo.

Ny design från Ecotools

Perfecting Blender Duo är två sponges i samma kit för 129 kr. Svamparna är rätt fasta och drar inte åt sig så mycket av foundation. Jag testade dem på ett makeupjobb för några veckor sedan och tyckte att det funkar finfint! Ultimate Shade Duo ligger på 105 kr. Du hittar dem på HM. 

I februari släpps flera nyheter på ICA. Bland annat det här kitet Starter Set för 250 kr.

Nya penslar från Ecotools