Presslunch och ny meny på Mister French

Restaurangen Mister French ligger precis vid vattnet på Skeppsbron. Jag har bara varit där vid ett fåtal tillfällen men igår var jag inbjuden på en presslunch för att testa deras nya meny.

Under lunchen fick vi smaka på ett urval av rätterna. Den franska grunden i den tidigare menyn hos Mister French har nu fått tillskott med influenser från tidigare franska kolonier som Laos, Kambodja, Vietnam, Singapore och Marocko. Flera av rätterna serveras på ett sätt som gör gästen involverad i matlagningen. Då bar servitrisen ut kolgrillar med lavastenar som vi fick lägga vårt kött (i mitt fall tofu) på. Gott och trevligt! Min tofu flög dock av grillen i blotta förskräckelsen.

Tacos Mister French Den egengrillade entrecoten (tofun!) la vi sedan i tacoskal med bland annat tryffelmajo och stekt lök. 

Till varje rätt finns det en rekommenderad drink om en frågar efter det. Drinken ska förhöja smaken på maten och under presslunchen testade vi en drink till varje rätt. Nej, jag drack inte upp alla. Haha! Det var supergoda kombinationer och en rolig variationer till vin.

Mister French satsar på drinkar gjorda för att framhäva smakerna i maten. Kul! 

Maten då? Jag blev väldigt nöjd med nästan alla rätter. Jag fick vegetariska varianter av samma rätter som de andra gästerna åt. Jättegott! Min favorit blev en förrätt med bland annat avokado, gulbeta, wasabi och soja. Desserten gick inte heller av för hackor; Pot au chocolate med havtornsglass och lakritsmaräng. Till den serverades det en drink av banana et chocolat, banan infuserad mörk rom, banansocker och chokladbitter. Behöver jag berätta att jag var mätt sen?

Jag kommer definitivt tillbaka till Mister French. Jag blev förtjust i både maten, drinkarna och inredningen. Men nästa gång kommer jag nog sitta på deras uteservering.

Pot au chocolaté med havtornsglass och lakritsmaräng. Mums! 

Ett extra stort plus för drinkarna som verkligen förhöjde smakupplevelsen! 

Kuriosa: jag hade varit på yoga precis innan lunchen och fick njuta av lyxlunch i träningskläder. Det gick bra det med.

Foto: Rasmus Lindahl / Studio Emma Svensson