Nya Collacen

I veckan var jag på ett pressmöte om kosttillskottet Collacen. Jag har haft ögonen på dem ett tag men nu i veckan fick jag spana in dem bättre.

Som ni säkert vet tappar huden sin elasticitet med åren. Det beror bland annat på att hudens kollagena och elastina fibrer försämras ju äldre vi blir. Minskningen börjar runt 20-års ålder. Läskigt.. En stor bov i dramat är som vanligt, att sola för mycket och att äta för mycket socker. Det gör att huden förslappas betydligt snabbare. Men självklart minskar kollagenet i huden ändå. Och vem vill ha hakans hud på brösten och ögonlocken över ögonen? Det finns en hel del man kan göra för att förebygga. Både med kost, behandlingar och så klart bra hudvård.

Collacen är ett nytt kosttillskott som sägs påverka kollagenet i huden positivt. Själva tillskottet består av kollagen från fiskar som ska vara behandlat till väldigt små molekyler. Allt för att kroppen lättare ska kunna ta upp det. Det har också tillsatts vitaminer för deras antioxidantiska verkan och för upptagningsförmågan.

Med på mötet var en 27-åring som berättade hur bra detta var efter att hon testat det sen i somras. Jag blev lite mer oroad och negativ när hon var så ung. Det hade känts mer seriöst med en 35-åring. Däremot var Anna-Cari Grund med som är en av de högsta hönsen i Cidesco. Vilket gav ett väldigt högt förtroende för mig. Jag vet att hon är en fantastiskt duktig hudterapeut. Anna-Cari berättade bland annat att Collacen ska kunna påverka fukten i huden och göra den mer smidig.

Summa av den den där kardemumman då. Kollagenet försvinner vare sig vi vill eller inte. Vi kan göra proceduren långsammare med flera olika metoder. Collacen kan kanske vara en av dem. Tyvärr innehåller det ju fisk och jag är vegetarian och kan därför inte testa. Men jag ska låta en av mina vänner få prova istället. Så får vi se hur resultatet blir.

Om det inte funkar så kommer jag göra som en av mina underbara vänners mormor. Hon nyper tag i huden bak i nacken, varje gång hon är med på kort. Det finns alltid en utväg.. 😉