Nya hudvårdslanseringar och spännande entreprenörer

I förra veckan var jag på två pressmöten med nylanserade hudvårdsmärken. Det ena var Ilse By Ilse Jacobsen och det andra Balance Me.

Ilse är ett spamärke av Ilse Jacobsen. Den otroligt härliga danskan började sin karriär med att designa gummistövlar. Det blev en ganska naturlig fortsättning med ett modemärke och nu är det alltså dags för hudvård och ett spa i Danmark (Kurbadet by Ilse Jacobsen). Ilse själv var på plats på mötet och visade sig vara både sprudlande och jordnära. Jag hade gärna haft henne över på middag. 🙂

Ilse Jacobsen dansar elinfagerberg.seGlada Ilse bjöd på sig själv och dansade i början av pressmötet. Vi stela svenskar klappade i takt och vaggade lite.

Produkterna visade sig ha ljuvliga dofter och komma i riktigt snygga förpackningar. Dock hade jag föredragit fler tuber och färre burkar. Förutom hudvård finns det även kroppsvård och hårvård. Havtorn, grönt te och eukalyptus är några återkommande ingredienser. Jag har inte hunnit testa dem ännu. Så det återstår att se hur de fungerar. Men jag är hoppfull och nyfiken!

Ilse by Ilse Jacobsen skönhetsbloggVisst är det snygga förpackningar?

Kurbadet, det nya spa som hon har öppnat ligger vid sandstranden i Hornbaek i Danmark. När åker vi dit?

Prisexempel: 24-h kräm Ca. 395 kr.

Balance Me är ett brittiskt hudvårdsmärke baserat på naturliga ingredienser. Jag spanade in det för flera år sedan då jag var väldigt sugen på att ta in det till Sverige. Märket grundades av två systrar som har ett riktigt bra solistiskt tänk. Den ena, Rebecca Hopkins, var på plats. Hon var en riktigt inspiration när det kommer till entreprenörsskap. En sådan som lyckas ha en bra karriär och samtidigt balansera det med familj och egentid. Jag älskar sådant! Som entreprenör är det väldigt intressant för att bli lite extra inspirerad och tänka till ibland.

Åter till hudvården. Balance Me har vunnit över 25 olika priser (!!!) och produkterna ska vara både aktiva och naturliga. Men jag undrar varför de inte har valt ekologiska ingredienser? Jag kan i alla fall inte se att de är det. Jag kan tyvärr inte hitta någon information om det och hann inte fråga Rebecca på plats. Det är stor skillnad mellan ingredienser från en naturlig källa och ingredienser från en naturlig källa som är odlad ekologiskt.

Men produkterna verkar definitivt spännande. Några av ingredienserna är olja från kukuinöt, hjortron, olja från buritinöt och abyssinianolja. Jag har inte hunnit testa produkterna än. Men gissa om jag är nyfiken!

Prisexempel: 24-h kräm Ca. 310 kr

Balance meDet bjöds på fantastisk after noon tea under mötet!