Nya ögonskuggor från Idun

I veckan var jag på ett pressmöte med Idun. De lanserar nya, fina ögonskuggor i oktober. Alla är så klart mineralbaserade. Fem stycken singelskuggor, sex stycken duoskuggor, fyra ögonskuggspaletter, en highlighter, två mascaror och två nya penslar är nytt.

Mer om Idun´s penslar får du veta i veckan då jag tänkte ge lite penseltips och visa mina favoriter.

Jag testade två skuggor igår och gjorde en lite 60-tals inspirerad sminkning med väl markerad globlinje. Jag valde en duoskugga som har en ljusblå färg och en svart. Skuggan heter Svart Tulpan. Jag använde den mörka med fuktig pensel. Ögonskuggorna sitter bra och är enkla att använda. De är lätta att sudda och jag älskar att man kan fukta dem. De är väldigt rena och innehåller vare sig talk, konserveringsmedel eller parfym. Hurray!

Samtidigt testade jag den nya foundation från Oriflame, Studio Artist Foundation. Jag gillade färgen och formulan. Den ser naturlig ut och är relativt tunn. Jag tycker att den är snäppet för tunn men jämnar ut fint. Har man en väldigt ojämn hy så tror jag att den täcker för lite. Men till de flesta borde den funka bra. Jag gillar att tuben är liten. Det blir mer hygieniskt än en stor. Den hinner aldrig bli gammal. Den är också enkel att ta med sig.