Nya små piller

Trots att jag inte bloggar så ofta om hälsa längre hoppas jag att mitt intresse för det lyser igenom. Jag tycker att det är otroligt intressant. Speciellt med näringsfysiologi som jag bland annat har studerat på universitet. Att äta kosttillskott har varit ett måste för mig under många år. Jag lever ett ganska stressigt liv och då har kroppen svårare att tillgodogöra sig alla livsviktiga ämnen. Jag tror personligen inte heller att det finns tillräckligt mycket näring i vår jord längre.

Jag brukar variera mellan kosttillskott i flytande form och i fast form. När jag använder flytande har jag den i smoothie. Kroppen tar lättare upp näring ur flytande form. Men tabletter är lite smidigare när tiden inte alltid finns.

Just nu ska jag börja med Apoteksgruppens egna kosttilskott. De har lanserat en drös olika.

– D-vitamin

– Multivitamin 50 +

– Multivitamin Kvinna

– Performance (brustablett)

– C-vitamin (brustablett)

– Omega-3

Multivitamin Kvinna känns tillsammans med D-vitamin mest aktuellt. Multivitamintabletterna innehåller tolv vitaminer och tio mineraler.

D-vitamin är en av extremt få produkter jag äter som egentligen inte är helt vegetarisk. Men jag känner att min kropp behöver det så länge jag inte har möjlighet att åka utomlands varje vinter. D-vitamin får vi främst från solljus i vanliga fall. Utan D-vitamin är det nästan omöjligt för kroppen att ta upp kalicum. Därför anses bristen på solljus vara en stor bidragande orsak till att skandinaver har så hög andel kvinnor med benskörhet.