Nyheter med mineraler

Purminerals har kommit ut med det limiterade setet Bare it all som innehåller en palett med highlight och kontureringspuder, ett rouge samt läppstift och eyeliner. Jag testade allt igår och gillar kombinationen.

bild 1-8

Kontureringspudret är lätt att shada med. Det hade kunnat ha en lite kallare nyans. Jag föredrar egentligen gråbrun färg till konturering. Men den här fungerar ändå bra. Highlightern ger precis lagom med lyster utan att bli glittrigt. Den har en fin hudfärgad beige nyans som passar de flesta. Den här kakan är en riktigt bra produkt som jag kan rekommendera varmt. Jag shejdar under kindbenet, längs med näsans sidor, precis under underläppen, pannans översta del och längs med käkbenet. Highlightern använder jag ovanpå kindbenen, vid amorbågen och längs med näsan. Vart som är bäst att lägga beror på hur man ser ut och vad man vill främhäva.

Rouget heter Peep Show och har en kall bärig ton. Lite så som mina kinder ser ut när jag har gått en vinterpromenad. Fräscht! Det sitter bra och fördelar sig jämnt över huden. Det har ett bra pigment och är förmodligen väldigt drygt. Men har du väldigt varma färger är det här inget rouge för dig.

Eyelinern är i form av tuschpenna med en väldigt smal spets. Den är en av de bästa flytande eyeliners jag har testat. Den ger bra stöd när du målar, har fin svärta och spetsen böjer sig inte. Den är lättmålad, sitter bra och blir snygg på!

Läppstiftet heter Au Naturel Shea Butter Lipstick. Konsistensen är skön och torkar inte ut läpparna. Däremot är jag väldigt skeptisk till färgen. För mig är den mörka brunrosa tonen alldeles för dov. Det är en sådan typisk färg som min lärare försökte få mig att använda då jag studerade till hudterapeut – en “hudterapeutfärg”. Men färg är något så otroligt individuellt beroende på vad man passar i och vad man gillar.

Men varför är kitet limiterat? Produkterna borde fungera väl under längre tid. Jag hoppas att det är limiterat på test och att produkterna tas in i ordinarie sortiment så småningom. För jag gillar de här!

bild-106

Jag kombinerade nyheterna från Purminerals med basprodukter från Sheer Cover. De har uppdaterat sitt mineralpuder till att anpassa sig mer efter hudtonen. Mineralpartiklarna är betydligt mindre och mer lättviktiga än tidigare. Det finns färre färgnyanser att välja mellan och alla produkter har fått en ny “pyjamas” – designern har uppdaterats.

Jag har testat Perfect Shade Mineral Foundation i nyansen Medium. Den ger en fin täckning utan att bli kakig. Mineralerna är ljusreflekterande och jag får en fin lyster av dem. Nu utgår jag från min blandhud. Om du har fet hy kanske du vill ha ett mattare resultat. Men personligen älskar jag lyster. Mineralpudret sitter bra under dagen och är lätt att fördela. Men jag är lite skeptisk till borsten.

Jag kombinerade pudret med Conceal & Brighten Trio. Den består av concealer i två nyanser och en liten highlighter. Highlightern är inte den bästa jag har testat. Däremot gillar jag concealern. Den är ganska lätt men krämig i konsistensen och har bra färger. För 129 kr tycker jag att det är ett bra köp.

bild 2-8