Nyrenoverade Loka Brunn

Ni har säkert förstått att jag är ett fan av SPA. Både att få behandlingar, ge behandlingar och av själva konceptet. Avkoppling, återhämtning och harmoni är så viktigt för oss. Jag har arbetat en kort period som Spachef för några år sedan. Och jag kände ett litet sting av saknad igår.

Djupt inne Bergslagens magiska skogar ligger Loka Brunn. Igår var jag där för första gången i samband med ett pressevent. Det var Bindefeld som bjöd in och vi var ett stort gäng som blev ivägskjutsade med buss till Loka.

Det var en heldag fylld med behandlingar, god mat, vin och rundvisning. De flesta sov över och mös lite extra. Men jag valde att åka hem samma dag eftersom jag skulle på möte i morse.

Omgivningarna var verkligen otroligt vackra! Sjöar och djupa, mörka skogar ramade in kurorten. Vi började besöket med en lång rundtur i den anrika miljön. Loka Brunn har en historia så långt tillbaka som till 1330-talet då man tror att den Heliga Birgitta var där.

Maten bestod av en stor buffé och var riktigt god. De erbjöd också after noon tea på eftermiddagen.

Jag hann få en snabb 20- minuters behandling. Den kallades för “Gyttjebädd” och gick ut på att jag skulle ligga ovanpå varm lera. Leran låg längs med ryggraden men var skyddad så att jag slapp bli kladdig. Det kändes ungefär som att ligga på en vetevärmare. Under tiden fick jag en hårbottenmassage under 5-6 minuter. Det var skönt. Men det kändes mer som en inledande behandling inför en body scrub eller aromamassage, än som en en hel, kortare behandling. Åker jag dit privat någon gång så skulle jag hellre välja en massage eller body scrub istället.

Spaavdelningen har de döpt till “Vattensalongen” och är helt nyrenoverad. Den är inspirerad av Bergslagens vackra skogar. Och det märktes! Dovare nyanser av färger kompletterades med mettalic. Det var riktigt vackert! Det fanns bland annat en kneippool, bastu, en kallvattenpool och flera varma. Vackra kristallkronor hängde i taket och utanför såg det ut som att sjön Loken flöt ihop med inomhuspoolen.

Jag hade absolut kunnat tänka mig att åka tillbaka till Loka Brunn. Jag tycker att det med sina små hus och historia skiljer sig från många andra spaanläggningar.

Behöver jag berätta att jag drack en hel del Lokavatten? 🙂

[slideshow]