Nytt från L´Oreal

I veckan hade L´Oreal ett stort pressmöte inför hösten. De visade upp nyheter från L´Oreal Paris, Garnier, Maybelline, Essie och Studio Line. Håll i er! Det här blir ett långt inlägg..

Det kommer en mängd med nyheter från märkena. En av de jag är mest nyfiken på är Miss Manga Mascara. Det är en ny mascara som ska ge effekten av “mangaögon”. Det vill säga stora, oskyldiga och enligt mig – lite förvånade. Precis som en docka. Själva borsten är konformad och går att böja. Formulan är volymbyggande och tanken är att du ska få rejäl volym på både över- och underfransarna och att fransarna ska bli lite ihopklibbade. Jag har hunnit testa denna lite de två senaste dagarna. Jag gillar den! Jag älskar den konformade borsten och jag tycker att jag får både volym och längd.

bild-50bild-44Duktiga Teresa Grundin var på plats och sminkade. Hon är makeupartist på Mikas och ansiktet utåt för L´Oreal Paris i Sverige.

Det lanseras också en ny eyeliner i tuschform. Den ska komplettera konceptet Miss Manga. Vilket jag tycker är jättekonstigt. De har nämligen inte alls samma uttryck i reklamen. Super Liner Blackbuster ger en fetare linje och känns mer Twiggy än Manga. Även den har jag hunnit testa. Den går att måla i flera lager och färgen blir jämn och fin.

L`Oreal lanserar också en höstkollektion med fina lack. Mer om dem kommer. Nutri Gold Extraordinary Oil är en annan nyhet. Det är en ansiktsolja med ett stort gäng av oljor bland ingredienserna. Den doftar fantastiskt av bland annat geranium, lavendel och ros. Hur den är för huden återstår att se. Jag blev lovad att den ska vara helt naturlig. Men den innehåller parfym. Det är bara att hoppas att parfymen är framtagen av naturliga ingredienser.

Garnier lanserar Optical Blur 5 sek. Den lanserades som något helt nytt som kommer bli otroligt populärt och alla andra märken kommer ha en “blur” om ett år. Jag är skeptisk. För min del är det en vanlig primer med ljusreflekterande partiklar. Den kanske är bra. Men det är inte något jag inte har sett tidigare.

Även Maybelline New York kommer med nyheter. En mascara med två borstar – en stor för överfransarna och en mindre för underfransarna är en av nyheterna. Brow Drama Sculpting Brow Mascara är en annan nyhet. Den fungerar som en mascara för ögonbrynen och ska ge både färg och hålla formen. Jag gillar tänket. Ögonbrynen har verkligen varit i ropet de senaste säsongerna och det fortsätter även under nästa säsong. Den sista nyheten från Maybelline är Fit Me Foundation Stick. Den fungerar som en foundation i stiftform med en kärna av ett mattande puder. Maybellines makeupartist Linda Mehrens var på plats och rekommenderade att använda dem som shadings. Men jag tror att man behöver vara så ljus som mig för att det ska funka. För det lanseras bara fyra nyanser. Annars tror jag att de fungerar bra att bättra på med under dagen. Jag återkommer efter att jag har testat dem.

Essies höstkollektion var lika snygg som alltid. Inspirationen kommer från mixen av olika tyger. For The Twill Of It är namnet på huvudnyansen i kollektionen och den är så VACKER! Den har en mörkgrön färg som reflekteras i flera andra färger. Lite som olja. Jag har sett flera skönhetskollegor med den på och jag kommer testa den så fort jag hinner. De andra färgerna är också fina. Samtidigt har Essie uppdaterat sina vårdande produkter. Mer om dem kommer.

bild-45

De flesta i min generation och äldre minns säkert hårprodukterna från Studio Line som kom i tuffa flaskor med en “frän” attityd.. Sen dess har jag faktiskt glömt bort dem. Jag kommer ihåg att min mamma hade någon flaska från dem på badrumshyllan när jag var liten. Men nu har de uppdaterat sig rejält och lanserar en drös med nya produkter med kollektionen #TXT. Det kommer bland annat Molding Paste, Rough Fiber Vax och Grooming Clay för män. För tjejer kommer det ett volymgivande spray och ett som skapar vågor. Fantastiska hårstylisten Tony Lundström var på plats och demonstrerade.

bild-49