Nytt från Redken

Redkens serie Extreme kan vara de första produkterna jag upptäckte från Redken. Förmodligen inte för att jag behövde dem just då, utan för den alldeles förträffliga doften. Jag får inte nog! Jag minns att jag bunkrade produkter första gången jag var i New York för sex år sedan. Serien är till för att hjälpa skadat hår och stärka det. Det är en typisk proteinserie du kan använda tillfälligt eller ständigt.

Redken Extreme utökas nu med två produkter – Extreme Length Primer (Ca. 270kr) och Extreme Length Sealer (Ca. 250kr). Primern ska trots sitt namn, sköljas ur och användas därför mer som en behandling i duschen än som en traditionell primer. Lite förvirrande. Produkten hjälper håret att bli starkare och därför även möjligheten att bli längre. Den lovar också att stimulera hårets tillväxt. Jag gillar den! Om den stimulerar tillväxten är omöjligt att säga, men håret känns fräscht, lätt och friskt efteråt. Det är inte lika trasigt. Jag kan också lägga till att jag testade produkterna innan min hårbehandling med Olaplex förra veckan.

Redken Extreme

Extreme Length Sealer är en produkt du använder efter duschen. Den hjälper också till att stärka håret och innehåller precis som övriga serien biotin. Sealern ska förebygga mot kluvna hårtoppar och används helst i samband med primern.

Kluvna hårtoppar är ett av mitt hårs största problem. Det ska bli spännande att testa produkterna under en längre tid för att se vad som händer.

Redken extreme nyheter

Redken lanserar även en helt ny serie – Frizz Dismiss. Den ska bygga på något Redken har valt att kalla Frizz Protection Factor, ett sätt att mäta hur tålig produkten är mot friss. Serien innehåller schampo, balsam, inpackning, styling sheets och fönprodukter i lotionformula och krämformula. Störst friss-skydd ska stylingkrämen Rebel Tame ha. Friss är ett stort problem i Skandinavien på grund av vårt klimat. Jag tror att serien kan gå bra här. Speciellt stylingprodukterna. Priserna ligger mellan 220kr-310kr.

Redken Frizz dismiss elinfagerberg.se Redken frizz protection factor fpf elin fagerberg Redken nya frizz elinfagerberg.se