Nyx Total Control Drop Foundation och andra spännande nyheter

Igår bjöd Nyx in till en presslunch och presenterade flera spännande nyheter som släpps redan nästa vecka i en pop-up store på Åhléns City i Stockholm. Två av nyheterna som jag ser mest fram emot är Total Control Drop Foundation och Bright Idea Illuminating Stick.

Total Control Drop Foundation

Total Control Drop Foundation är en lättviktig foundation som har en lätt täckning men går att bygga upp till nästan full. Det har kommit flera liknande produkter från bland annat YSL och bareMinerals de senaste åren. Det som gör den här unik är att den kommer i hela 24 nyanser! Yay! Total Control Drop Foundation kommer med tre undertoner – kall, varm och neutral. Alla bör alltså kunna hitta sin nyans och vill du kan du alltid blanda två-tre olika nyanser. Resultatet blir softat och riktigt snyggt. Jag blir lite blank på näsan framåt dagen annars tycker jag att den sitter bra. Det kommer även en tillhörande borste men jag har testat att applicera produkten med fingrarna vilket går utmärkt. Flaskorna är rätt små vilket jag gillar. Det blir smidigare att packa med sig och det är mer hygieniskt. 13ml går loss på 189 kr.

Den mörkaste på min hand är inte den mörkaste i sortimentet. Det finns sex stycken nyanser av Total Control Drop Foundation som är mörkare. Hurra säger jag för det! 

Här har jag åtta olika nyanser av Total Control Drop Foundation på mig… Tänkte hämta min dotter på förskolan nu. 

Gotcha Covered Concealer Pencil

Concealers i form av kritor som går att kombinera med din foundation eller använda direkt på huden. Texturen är åt det torra hållet och kritorna kommer i hela tjugo nyanser. Inget jätteupphetsande förutom att de har en sådan bra bredd av nyanser. 269 kr.

Glow

Nyx satsar mycket på lyster och lanserar tre nyheter inom kategorin. Duo Chromatic Illuminating Powder – ett skimrande puder i fem nyanser, Away We Glow Liquid Highlighter – flytande highlighter i nio fina nyanser och Bright Idea Illuminating Stick – ett stick i 12 nyanser. Nyanserna spänner från rouge till ljusaste highlighter beroende på vilken hudton du har. Min favorit – Bright Idea Illuminating Stick har flera toner du som ljusare kan använda som bronzer och rouge. Superfina! Priserna sträcker sig mellan 89 kr-119 kr. Mitt tips är att köpa flera av sticket.

 Här har jag använt sticket både på läppar och kinder.

Paletter

Det kommer tre nya paletter till våren. Love Contours All Palette är en palett för ögon, ögonbryn och bas med två highlighters, två skulpterande puder, två ögonbrynspuder och nio ögonskuggor. Perfekt för resan! Jag hade dock gärna sett den innehålla ett rouge också. Men allt kan en ju inte få. Perfect Filter Shadow Palette är en palett med tio ögonskuggor och kommer i fem olika färgsättningar. Pigmentrika och jättefina! Längst till höger på bilden nedan ser du Lid Lingerie Shadow Palette som är inspirerade av företagets krämiga men matta Lip Lingerie Liquid Lipsticks. Mjuka fina färger som känns användbara. Jag föredrar dock de större paletterna. Priser från 109-269 kr.

Här har jag använt Perfect Filter Shadow Palett utan någon mer grund än foundation och puder. De är väldigt pigmentrika trots att jag inte har använt primer eller fuktad pensel. 

Faux Blacks Liner och Faux Whites Liner

Faux Blacks Liner är åtta nya ögonpennor som ligger nära svart men som har någon ton av färg i sig. Undertonen är svart och pigmentet ovanpå kan till exempel vara grönt, blått eller lila. De är superfina! Särskilt den vinröda Oxblood. Jag gillar även Black Olive men den tippen gick av så fort jag öppnade korken så den är inte swatchad här nedan. Faux Whites Liner har samma tanke som de mörka pennorna. Här är dock undertonen vit och pennorna går åt rosa, grönt, gult eller blått. De är matta och riktigt krämiga. Tyvärr lossnade ena änden på en av de ljusa pennorna så jag litar inte alls på kvalitén på dem. Men jag gillar idén och efter att ha burit dem några timmar nu så sitter de ändå bra. Ca. 69 kr.

Tips! När du ska öppna emballaget/plasten runt pennorna. Stick in en nagel längst ner under plasten så går det snabbt och smidigt att riva av den.

Nyx lanserar också nya färger på Lip Lingeris och Cosmic Metals Lip Cream samt Epic Ink Liner.

Vad tycker du om nyheterna? Något du fastnar för?