Ole Henriksen på besök i Sverige

Hudvårdsgurun Ole Henriksen besökte Sverige förra veckan för att prata om kommande lanseringen och varumärket Ole Henriksen. Jag var sen till pressfrukosten. Jag hann precis med bussen som senare fastnade i trafiken och min puls var minst sagt hög när jag rusade uppför trapporna till konferenslokalen på Hamngatan 2.

När jag väl kommit fram till rätt rum hade jag tänkt smyga in lite diskret och sätta mig. Men Ole – den charmige mannen med den otroliga lystern, gick fram mot mig och jag utbrast fort något i stil “Eehh.. sorry I´m late!” och kände mig som en högstadieelev på väg till engelskaprovet, varpå Ole säger “No worries, you are amazing!!” och ger mig flera kindpussar framför en samlad skönhetspresskår. Kan vi stanna bandet där? Att få höra att en är amazing som stressad småbarnsmamma med 0 % egentid är ljuvligt. Det kvittar att Ole Henriksen säger det till de flesta, jag kände mig amazing ändå!

På stressade ben satte jag mig och blev serverad en MAGISKT god frukost. En riktig Elin-frukost. Allt var vegetariskt och glutenfritt så jag behövde inte tänka på det. Men det var också näringsladdat och färgglatt. En fräsch sallad med granatäppelkärnor, belugalinser, avokado, frön och massa annat gott, smoothie (blåbärssmoothie?) och en chiapudding med yoghurt och färska hallon. Mums!

Ole Henriksen har en otrolig entusiasm och känns både smart och levnadsglad. Han berättar att han tränar mycket, gärna utomhus i trädgården. Han bor i Kalifornien och tränar bland annat dans och yoga. Det märks! Han kunde inte låta blir att ta små danssteg under sin föreläsning.

Han tipsade bland annat om Banana Bright Eye Cream – ögonkrämen som redan är lanserad och verkar ha gjort succé. Den innehåller gula pigment men ska också verka uppstramande. Du kan lägga den som en vanlig ögonkräm eller ovanpå din vanliga för att få en highlightereffekt.

Ole är en sprudlande 65-åring som verkar resa över hela världen. Veckan innan han besökte Stockholm var han i Australien. Jag älskar företag vars grundare och ansikte utåt själva åker runt och pratar om märket även när företaget har hunnit bli väl etablerat och i det här fallet mer än så.

Till våren släpps bland annat:

  • C-rush Brightening Gel Cream som ska återfukta huden i 24 h. Den har en lätt konsistensska förutom att ge fukt även ge lyster och skydd mot föroreningar.
  • Nurture Body Sleek – en återfuktande kräm till kroppen som bland annat innehåller essentiella fettsyror och D-vitamin.
  • Hygge Hydraclay Detox Mask – lermask med kaolin, växtoljor och kamomill.

Jag har inte använt Ole Henriksens produkter på länge men ser fram emot att testa dem närmare. Jag gillar deras dofter, konsistenser och förpackningar.

“A happy face is a beautiful face” avslutade Ole. Någon som ler, oavsett ålder. Jag är beredd att hålla med.

Dagen då en 65-årig man hade mer lyster än jag… Men vi var inte så här gula i verkligheten. Ledsen för dålig bildkvalité.