Om fet hud

Nästa hudtyp i fokus blir fet hud.

Fet hudtyp

Här är det en överproduktion i talgkörtlarna till skillnad mot den torra hudtypen som har underskott. En fet hud får för mycket fett på ytan och blir glansig, har ofta vidgade porer och problem som pormaskar och finnar uppstår lätt.

Däremot åldras den här hudtypen senare och den blir ofta mer normal med åren.

Det finns en stor myt angående fet hud och det är ett den ska torkas ut. Det ska den absolut inte göra, Istället ska sebumproduktionen balanseras och dämpas. När man torkar ut en fet hud har den en tendens att bli yttorr. Ge den fukt istället, alla hudtyper behöver fukt.

Produkter med lätt konsistens som till exempel gelé brukar kännas skönt.

Smink sitter sämre på en fet hud och brukar glida av framåt dagen. Välj primer och foundation anpassade för oljigare hud.

Exuviance_61855_8794_NightHydraGel300

 

Exuviance Night Renewal Hydragel är en nattkräm i geléform som hjälper till att minska överskottet av sebum och synligheten av stora porer. Den ska även ge ordentligt med fukt och jämna ut hudtonen. Ca. 475 kr/ 50 ml.

Zo skin health

Balansera talgproduktionen med hjälp av salicylsyra. Zo Skincare har padsen Offerts Te-pads Duo som ger en snabb och smidig exfoliering och samtidigt minskar sebum. Smidigt! Ca. 595 kr.