Om huden runt ögonen

Varför ska man ha ögonkräm? 

Huden runt ögonen är ett av de områden där ålderstecken syns tidigast. Anledningen är att huden är otroligt tunn här – ungefär som ett äggskal. Huden har mindre tillgång till sebum – hudens eget fett. En annan anledning är muskeln under huden är rund och arbetar ständigt då vi bland annat blinkar och gör annan mimik. Med åren bryts hudens kollagen och elastin ner och det gör att huden tappar sin spänst och form – rynkor och fina linjer uppkommer.

Den tunna, sköra huden runt ögonen behöver extra kärlek. Skydda den med hjälp av solglasögon i solen och gärna ögonkrämer med UV-skydd.

Jag är extremt noga med mitt ögonområde. Skulle necessären försvinna på en resa skulle jag köpa ögonkräm framför ansiktskräm.

Se till att använda ögonkräm varje dag. En ögonkräm har oftast en lättare konsistens än ansiktskrämer och innehåller högre dos av aktiva ingredienser. Applicera din ögonkräm morgon och kväll genom att försiktigt klappa in på ögonbrynsbenet och under ögonen. Du behöver inte gå nära franskanten, krämen brukar hitta fram dit ändå.

Precis som ansiktskrämer finns det ögonkrämer med olika egenskaper. Bland annat de som är dränerande för att minska påsighet, de som är fuktighetsgivande och de som arbetar mycket på spänsten.

Produkter för ögonen

Just nu har jag kört slut på Origins Anti-Aging Power Eye Serum. Det är en ögonkräm med bland annat algextrakt och gyllene kamomill. Den ska boosta huden med fukt och minska påsighet. Jag tycker att den funkar rätt bra. Huden känns återfuktad. Den tar kanske inte bort all påsighet, men som småbarnsmamma är jag ett svårt fall.. Den har en väldigt bra förpackning som känns smidig att ta med sig i necessären för sommarens resor.

Ca. 465 kr / 15 ml.

Mitt betyg: 7/10

Origins och Algenist

Näst på tur att testas är Algenist Ultimate Anti-Aging Eye Cream. Den lovar bland annat jämna ut hudtonen, ge fukt och reducera synligheten av fina linjer och rynkor. Även den innehåller extrakt från alger och algolja. Algolja är rikligt på omega-3. Jag ska genast hugga in på den här ögonkrämen. Tyvärr är den i burk, men annars verkar den bra. Ca. 576 kr.

Algenist, ultimate anti aging eye cream

Någon gång i veckan är det bra att ge ögonområdet en mask precis som resten av huden. Välj en som är anpassad för att användas runt ögonen. Jag gillar Dragon´s Blood Eye Mask från Rodial. Jag tror att det kan vara den bästa ögonmasken jag har testat! Den kommer som indränkta kompresser som bland annat innehåller Dragon´s blood, det vill säga röd saft från trädet Sangre de Dragoträdet. Huden känns återfuktad, “plumpad” och får en väldigt vacker lyster. Jag älskar den! Den är även perfekt att använda som askungemask innan du ska på fest.

Ca. 540 kr / 8×2.

Mitt betyg: 9/10

Ögonmask rodial elinfagerberg.se elin fagerberg Obs! På bilden ovan demonsterar jag bara hur produkten ser ut. När den används ska du givetvis inte ha mascara på dig så som jag hade när jag fotade. 

Rodial elinfagerberg.seRodial Dragon´s Blood Eye Masks

Psst! Andra områden som åldras tidigt är dekolletaget (urringningen) och handryggen. Inte så konstigt då de här områdena påfrestas mycket av sol och vatten. Dekolletaget har ju även tyngdlagen att tänka på..