Om normal hud

Först ut bland våra hudtyper blir normal hud.

Normal hud

Tvärtom mot vad många tror är normal hud väldigt ovanligt. Under mina år som hudterapeut har jag stött på väldigt få. En normal hud har en jämn färgton, inga torra partier och inga feta. Den stramar aldrig och får väldigt sällan något problem. Den har en balanserad sebumproduktion och det är ytterst ovanligt med pormaskar eller finnar.

Men precis som de andra hudtyperna blir den normala huden torrare med åren. Därför behövs den tas om hand med kärlek. Ta hand om den för att den ska fortsätta vara fin!

Den behöver en bra daglig hudvård bestående av rengöring, ansiktsvatten, ögonkräm, serum och ansiktskräm. Förutom det är en mild peeling och fuktmask någon gång i veckan en hit! Lägg fokus på fukt och längre fram i livet även anti-age. Håll uppsikt på att den kan bli torrare med tiden och då behöver du byta ut dina produkter.

Glöm inte SPF!

01.11Aquasource 50 ml BD RVBBiotherm har lanserat nya Aquasource Super Moisturizer som ska ge huden mycket fukt och passa utmärkt för en normal hud. Ca. 375 kr / 50 ml.

s1676980-main-hero-300

Algenist senaste tillskott Repairing Tint & Blur Moisturizer SPF30 är en färgad dagkräm med lätt konsistens som även fungerar som en blur. Den ska minska risken för fina linjer och ge fukt. Den passar alla hudtyper och för en normal hud kan den räcka som en dagkräm.