Om torr hud

Vi fortsätter med fokus på våra fyra hudtyper. Näst ut är den torra.

Torr hud

Kan din hud kännas lite för liten? Den stramar ordentligt, kan klia och det känns lätt obehagligt innan du har smort in den? Den kanske till och med fjällar och rodnar ibland? Då är den förmodligen torr. Den torra hudtypen har sällan problem med pormaskar eller finnar och den blir aldrig glansig. Huden har brist på både fukt och fett och det behöver vi därför ge den i form av bra hudvård. Den torra hudens porer syns sällan och den här hudtypen kan se matt och lite trist ut. Huden åldras snabbare och behöver extra näring.

Det är vanligare att en torr hud är känslig även fast alla hudtyper kan utveckla känslighet. Det kan utvecklas till eksem och därför är det extra viktigt att ta hand om en torr hud. Den här hudtypen åldras snabbast och kan därför behöva anti-age produkter tidigare.

Eftersom både fukt och fett är viktigt är ett serum som du använder innan din ansiktskräm ett effektivt tips. Serum tränger ner djupare i hudlagrerna medan krämen arbetar på ytan.

Välj produkter som är lite fetare så som ansiktsrengöringar med konsistens av olja eller mjölk. Peeling är effektivt och smart, välj gärna de med enzymer som ofta är mildare än peelingar med korn.

Undvik att tvätta dig i varmt vatten då det är mer uttorkande än ljummet vatten.

smink sitter bra men kan ha en tendens att bli ojämn under dagen. En primer för torr hud kan lösa problemet. Eftersom huden ser matt ut kan du addera lyster med både effektiv hudvård och makeup.

Tips! Se till att få i dig bra fett inifrån. Tillskott av jättenattljusolja och/eller chiafrön kan göra underverk.

Burts beesBurt´s Bees har lanserat en ny krämig fuktmask med bland annat salvia och probiotika. Använd den 1-2 gånger i veckan för att ge huden både fukt och fett. Den är superskön! Ca. 209 kr / 100 gr. 

www_Fabulous makeup melt gel-to-oil cleanser

Fabulous Makeup Melt Gel-to-oil Cleanser är en av Bliss senaste lanseringar. Det är en rengöring som förvandlas från en gel till en olja och känns skön för torr hud. Den innehåller bland annat tamand, lavendel och salvia. Ca. 265 kr / 125 ml. 

filorga-professional-pumpling-serum-cosmetic-filler-skin-perfusion

Skin Perfusion Plumping Serum från Filorga Professional är återfuktande med hjälp av två olika former av hyaluronsyra och en återfuktande polysackarid. Använd den morgon och kväll under din ansiktskräm. Den känns effektiv och riktigt bra!