Peelingtipset!

Ni har hört det förr, jag älskar peeling. Både till kroppen och till ansiktet. För ansiktet använder jag Acquizhen Gentle Exfoliating Mask. Den peelar med krossade arganfrön och med enzymer från papaya. Så om man inte vill använda kornen utan bara enzymer, kan man lägga på den som en vanlig mask. Den är otroligt dryg då det krävs väldigt lite av produkten för att få resultat.

Den ger fukt och näring med hjälp av bland annat reservatrol från vindruvor och skydd från alfalfa och vitt te. Trollhassel sluter porerna och är en av de ingredienser som skjutsar på anti-age effekten. Många känner också att cirkulationen sätter fart vilket rensar ut slaggprodukter och tillför syre och näring till huden. En ökad cirkulationen minskar också ett grått och tråkigt utseende på huden.

Den främsta anledningen till varför jag använder peeling är för att få lyster och ren hud. Du skulle ju aldrig måla en vägg utan att tvätta den först? När en peeling tar bort döda hudceller och smuts så får andra efterföljande produkter betydligt större effekt. Det hjälper inte lika mycket att smörja på en dyr kräm på en hud som har en torr, grå hinna av döda hudceller. Då lägger sig krämen mest på ytan.

Arganträd

Sen kan vi ju lägga till att den är både organisk och ekologisk och därför certifierad av Ekocert. För varje såld produkt skänks ett träd till organisationen Trees for the future.