Pressfrukost för Vichy Liftactiv AOX

Vichy släpper en ny hudvårds kur – Liftactiv AOX och i samband med det bjöd de in till en intim och mysig pressfrukost på Hotel At Six.

Det var bara jag, Kicki, Linnea och en ny trevlig praktikant från Damernas Värld där. Vi njöt av en dignande frukost och en intressant presentation av Amanda och Roger från Vichy.

Roger är utbildare för Vichy och ungefär lika hudvårdsintresserad som jag är. Alltså tokintresserad. Det blir betydligt mer intressant att lyssna på dem som verkligen är det och har något att säga. Vi pratade mycket om oxidativ stress, alltså den stress som kroppen och huden utsätts för på grund av fria radikaler som vi inte kan hantera. Det fungerar som ett angrepp men vi har ett försvar naturligt i kroppen. Vi kan inte bli av med oxidativ stress så länge vi behöver syre men vi kan minska den beroende på hur vi lever. Du vet säkert redan att vi inte bör stressa, sova dåligt, röka eller utsätta huden för för mycket UV-strålning. Vi pratade även om hur en kan optimera hudens självhjälp, alltså hur huden kan hjälpa sig själv när den blir utsatt för angrepp. I huden är det främst fibroblasterna som påverkas av oxidativ stress enligt Roger. Fribroblasterna är de hudceller som ger huden dess spänst och elasticitet.

Vi pratade även om en annan sak som jag tycker är superintressant – att så många konsumenter (och media) är upptagna av koncentrationen av ingredienser när det egentligen är sammansättningen av ingredienser som är det viktiga. Ingredienser kan paras ihop för att optimera varandra och på så sätt få högre verkan. Det är inte alltid koncentrationen som är det viktiga. Jag har varit lite orolig för fokuset på höga koncentrationer i flera år nu. Det känns som om många bara intresserar sig för vilken dos C-vitamin, retinol, AHA osv som en produkt innehåller istället för att se på helheten. 15% C-vitamin ska enligt Roger ge samma effekt som 25 % C-vitamin. Ni hör då problemet med alla som tjatar om enbart koncentrationer? Givetvis är koncentrationen viktig men inte lika viktig som sammansättningen.

Amanda och Roger berättar om Liftactiv AOXAmanda och Roger berättar om Vichy Liftactiv AOX. 

Roger berättade att alla fria syreradikaler består av neutroner. Har de bara en neutron försöker de sno neutroner av andra. (Jag kommer ihåg att jag fick kliva fram och förklara och rita upp det på en konferens för internationella utbildare hos The Body Shop i England för 10-15 år sedan. Läskigt!) Det här fenomenet är helt normalt. Men när det blir förhöjt, det kan till exempel vara när vi utsätter oss själva för mycket stress och får ett lägre försvar, så höjs den oxidativa stressen och det är den förhöjda som vi ska vara uppmärksam med.

Vichy Liftactiv AOX 10 dagars Hudvårdskur

Liftactiv AOX är en hudvårdskur som du använder i tio dagar för att sen återgå till din vanliga hudvård igen. Perfekt då du har kämpigare perioder i livet eller efter att du haft en jobbig period. Jag tycker ofta hudvårdskurer är super vid säsongsskiften då huden kan bete sig lite knäppt.

Liftactiv AOX innehåller bland annat antioxidanten neohesperidine som du bland annat hittar i bittra citrusfrukter (och jag blev genast sugen på grapefrukt), antioxidanterna vitamin C och E, polyphenoler som finns i marin tall, fragmenterad hyalyronsyra (annat ord för nedbruten i mindre delar), Vichys klassiska thermala källvatten samt glycerin.

Marint tallbark ska vara en bredspektrad antioxidant. Den kan alltså jobba med angrepp på flera olika sätt. Roger berättade också att Vitamin C – vår hederliga gamla askorbinsyra som är rätt (väldigt!) instabil påverkas mycket av vatten. Ju mer vatten desto mer instabil blir vitaminet. Det är därför många C-vitamin-produkter är lite mer oljiga i konsistensen. Men genom att välja att tillsätta andra antioxidanter kan en påverka askorbinsyran positivt. Skyddet blir skyddat. Det vanligaste är att skydda C-vitamin med E-vitamin som i sin tur finns i åtta olika varianter varav Alfa Tocopherol är vanligast. Vichys C-vitamin buffras sen ner till ett pH på 3,5-4 för att öka effekten. Störst effekt har vitamin C vid pH 2. Men det blir väldigt aktivt och används förmodligen mest i behandlingar.

Resultatet ska bland annat ge fastare och lenare hud med mer lyster och mindre synliga fina linjer. Du använder 4-5 droppar och masserar in dem på torrt ansikte innan din vanliga kräm och solskydd. Du ska alltså inte använda serum under. Liftactiv AOX håller en månad från att du har öppnat den så slarva inte med användningen.

Vichy Liftactiv AOX

Jag tycker att det här låter väldigt bra och seriöst. Jag gillar ingredienslistan och jag är ett fan av att använda kurer.

Liftactiv AOX är dock rätt dyr – 369 kr. Den lanseras på apotek i oktober. Det återstår att se hur det går. Är det något du är sugen på att testa?