Pressmöte med Beauté Pacifique

I förra veckan bjöd Beauté Pacaifique in till pressfrukost för att lyssna på grundaren Flemming K. Christensen och prata om några nyheter.

Flemming visade sig vara en sympatisk och trevlig människa. Märket är danskt och grundades 1997. Beauté Pacifique bygger mycket på A-vitamin och fokuset ligger på att reducera pigmentfläckar i huden. De arbetar mycket med scanners för att se skillnaden på huden. Intressant!

FlemmingFlemming pratar om kollagen och solskador. 

Jag är nyfiken på Beauté Pacfique. Jag har testat väldigt lite av deras sortiment tidigare. Men de har hela 50 produkter att välja mellan och jag tänkte försöka få in några av dem i min hudvårdsrutin. Tyvärr tycker jag att förpackningarna sänker intrycket. Jag tycker inte att de speglar innehållet som ändå verkar väldigt intressant.

Beaute Pacifique Beaute Pacifique body lotionIMG_9987Corpus Paradoxe Body Oil vann Swedish Beauty Cosmetics Awards för några veckor sedan. Serumet Submersive Paradoxe är Prinsessan Marys favoritprodukt. 

Lagom till sommaren lanserar de tre nya produkter för timmar i solen – serien STAY. Den består av en ansiktskräm, STAY Beautiful, med spf 30 som bland annat innehåller titandioxid, ethylhexyl salicylat och ethylhexyl triazone. Den skyddar alltså mot både UVA och UVB med hjälp av kemiska och fysikaliska filter. Det gör även kroppskrämen Stay Outside som dessutom har zinkoxid. Squaleneolja och resveratrol är några av de hudvårdande ingredienserna. Jag gllart! Det är extra intressant med solprodukter som inte bara är skyddande utan även har fler hudvårdande egenskaper.

Serien består även av STAY Cool, en after sun med squalene, lakritsrot och menthyl PCA. Flemming berättade även att menthyl PCA visat sig vara effektivt mot myggor. Gissa om jag kommer använda den här krämen på balkongen i sommar!

Beaute Pacifique scannerJag fick min hud testad med deras scanner som kan mäta huden ner genom hela dermis (hudens mellersta lager). Man mäter bland annat hudens kollagen, det som ger dess fasthet. Oftast mäter de vid vänstra tinningen där hudens ålderstecken syns tydligt eftersom det området utsätts för extra mycket sol vid bland annat bilkörande. Min hud såg väldigt bra ut. Phu!