Pressmöte med Bio-Oil

Igår var jag på Sturebadet´s exklusiva Turkiska bad. Biooil bjöd in till pressmöte för att berätta om sin produkt. Jag gick dit med fina Delinda och träffade en drös med trevliga människor på plats.

Jag har varit på Sturebadet flera gånger tidigare men aldrig inne på det turkiska badet. Och oj, vad fint det var! Lyxigt, personligt och anrikt på samma gång. Jag hade kunnat spendera en heldag där.

Bio-Oil är en olja som nu finns på elva marknader runt om i världen. Och nu då även i Sverige. Den ska jobba för att minska synligheten av ärr, bristningar och ojämn hudton och har blivit extremt populär utomlands. Du kan använda den både i ansiktet och på kroppen för att förebygga eller minska det du redan har.

Den innehåller bland annat E-vitamin, A-vitamin och flera olika växtoljor. Själva basen i oljan är en mineralolja. Och det är väl där mitt problem kommer in i bilden. Jag vet att det har hänt en hel del med mineraloljor de senaste åren. Flera av dem är inte så hemska som vaxartade vaselin (vik hädan!). Men för min del så föredrar jag vegetabiliska oljor och kan tyvärr inte förstå varför man inte använder det istället. Enligt Bio-Oil så beror det bland annat på att mineralolja är säkrare och att den lägger sig som en skyddande hinna så att de aktiva ingredienserna kan tränga ner. Men det finns flera organiska ämnen som också kan slussa ner aktiva ingredienser och hjälpa till att bevara fukten i huden.

Nå väl. Studien de hänvisar till är genomförd på endast 38 kvinnor. För att övertyga mig så krävs studier på betydligt fler än så. Samtidigt så verkar det vara flera konsumenter som är nöjda. Så jag ska ge oljan en chans. Jag tänker inte använda den i ansiktet. Men jag kommer absolut att testa den på kroppen. Den ska smörjas in två gånger dagligen med masserande tag under åtta veckor. Funkar den så kommer jag bli överlycklig. Jag håller tummarna!

Bio-Oil säljs på utvalda apotek och kostar ca. 119kr för 60ml.

[slideshow]