Pressmöte med Orginal Minerals

Mina dagar är fyllda av pressmöten och nya lanseringar just nu. Det kommer så mycket spännande nyheter!

Igår var jag på pressmöte med Orginal Minerals. Det är ett australienskt hårmärke som bygger på främst naturliga extrakt. Uppkomsten till märket kom när frisören Alan fick mycket hudproblem. Problemen skapades av ammoniak som finns i många hårfärger. Tillsammans med sin fru Jose startade han O&M. Jose är idag VD och grundare till märket och hon var på plats och höll en presentation igår. Hon var en ljuvligt sprudlande kvinna. Det märktes att hon verkligen brinner för det hon gör.

PresspresentationJose Original MineralsJose berättar om hårfärgerna.

O&M var ett av de första företagen i världen som slutade med ammoniak i hårfärger. Jag har inte hunnit testa deras färger ännu, men jag har testat andra, och mitt hår och min hårbotten brukar bli väldigt glada av att slippa ammoniak. O&Ms färger är också utan PPD som många är allergiska mot. De har mängder med färger att välja mellan, jag är väldigt nyfiken på att så småningom testa dem.

Men det finns även hårvård i sortimentet. Jag har haft möjlighet att testa dem sedan i höstas. Tyvärr blev inte min hårbotten så förtjust. De funkade inte bra mot mitt eksem. Men jag tror att det beror på vilken form av eksem man har. Däremot gjorde mitt hår ett glädjeskutt! Håret blev betydligt bättre efter bara en användning, mjukt, följsamt och glansigt.

Original Minerals Elinfagerberg.se

Det mest utmärkande schampot är Original Detox. Det fungerar som en pre-cleanser för håret som du använder innan ditt vanliga schampo. Det tar bort stylingprodukter, klor och annat trist. Det doftar fantastiskt av mint. Min man älskar doften och jag vet att han har försökt sno flaskan många gånger.

Jag har också testat Hydrate & Conquer som är ett fuktschampo. Det ger mer vård än detoxschampot. Doften är ljuvlig! Som blommig karamell. Jag skulle vilja ha den i body lotion också!

Det finns även schampo för dagligt bruk, volym och blonderat hår. Balsam finns till varje serie.

Utöver balsam finns det två inpackningar. En med protein och en med fukt. Jag har provat proteininpackningen – The Power Base som bland annat innehåller aprikoskärnolja och valnötsolja. Resultatet av produkten blir bra. Men tyvärr får den ett stort minus på grund av förpackningen. VEM kom på att skriva instruktioner i senapsgult på vaniljfärgad botten? Jag har ingen aning om vad det står. Men jag har chansat och använt inpackningen på handdukstorkat hår i 5-10 minuter.

Förutom färg för professionellt bruk och hårvård finns det också stylingprodukter. Men de har jag inte provat ännu. Har du?

O&MModeller färgade med hårfärg från O&M och stylade med produkter från märket.