Pressmöte med Orly

Tidigare i veckan var jag på ett pressmöte för Orly. Jag gick dit med fina Delinda och vi mötte sen upp flera känningar på plats.

Vi fick bland annat en presentation av Orly och företagets historia av deras produktansvarige Catherine Baek. Hon berättade bland annat att Orly´s grundare Jeff Pink kom på den idag så klassiska Franska Manikyren. Bakgrunden till uppkomsten var att några designers bad honom skapa en nagellook som fungerar att använda till flera olika modevisningar i följd. Trots klädbyten och olika stylingar. Och den franska manikyren passar ju verkligen till allt.

Anledningen till mötet var att de snart lanserar Orly SmartGels för hemmabruk. Du ska alltså kunna få gelelackade naglar hemma med ett liknande resultat som på salong. Lacket ska sitta i två-tre veckor beroende på hur bra du har fått till appliceringen. Det känns som ett otroligt smidigt system för den som inte vill fixa med naglarna ofta, utan hellre längre ner en lite längre procedur mer sällan.

SmartGels säljs i ett litet kit där allt utom färgen ingår. Det är för att du själv ska kunna välja din favoritfärg. Det finns 12 olika nyanser att välja mellan och jag är mest nyfiken på den ljusblå. Det finns också en LED-lampa att köpa till för att få den bästa härdningen av nageln.

Jag har testat liknande produkt för salongsbruk tidigare. Jag tycker att det funkar bra eftersom naglarna blir så otroligt fina så pass länge. Glansen mattas ju inte. Men jag tycker att det är knepigt att få bort lacket när jag tröttnat. Det ska bli spännande att testa kitet för hemmabruk.

Från och med vecka 16 kommer Orly SmartGels att säljas på Kicks och Åhlens. Vad tror ni. Är det något ni är nyfikna på att testa?