Pressmöte med Pur Minerals

Jag hade supertrevligt då Pür Minerals bjöd in till pressträff för några dagar sedan! Vi var ett litet gäng journalister och bloggare på plats som kikade på sommarens nyheter, minglade och spanade in makeuper på modeller.

Bloggträff Pur Minerals Tre av mina favoriter var där – Sanna, Tina och Linda. 

Pur Minerals

Pür Minerals lanserar flera spännande nyheter.

Double Ego – en penna där ena änden har en flytande eyeliner i tuschform och den andra änden har en kajal. Smart! Den är vattenfast och finns i åtta olika färger. Jag tycker att den är enkel att jobba med, att den flyter på bra och har fina färger. Den är lite svår att få bort men den räknas också som vattenfast. Finns i butik nu. Ca. 275 kr.

Pout Pens – en läpprodukt som även den har två ändar. Den ena med en läppenna med filtspets och den andra med ett läppbalsam. Läppennan är rikligt pigmenterad och inget för blyga violer. Du lägger den över hela läpparna och jag tycker att färgen sitter bra. Balsamet lägger du ovanpå för att få glans. Men du kan givetvis använda produkterna var för sig. Den finns i fyra nyanser. Finns i butik i slutet av maj. Ca. 263 kr.

Pur Minerals Double Ego

Volume Vixen Mascara – en volymmascara som även ska ge längd och form med hjälp av polymider och keratin. Det är inte den bästa mascara jag testat, men jag gillar den! Jag föredrar volymmascaror framför de som fokuserar på längd. Finns i butik i slutet av maj. Ca. 275 kr.

Cheek Stain – ett rouge i stiftform med en formula som känns som en blandning av gelé och kräm. Det blir lagom med färg och riktigt snygg glow. Den kommer i fyra nyanser varav Peach Bellini är en hit! Det märks att Pür Minerals har satsat på dubbeländade produkter. Den här har nämligen en borste i ena änden av stiftet. Den använder du för att jämna till färgen. För mig känns den onödig, det går lika bra med fingrarna och det är svårt att få på locket runt borsten. Annars älskar jag rouget. En liten miss att den lanseras i höst då den är en grym sommarprodukt. Finns i butik i september. Ca. 345 kr.

Secret Crush – en ögonskuggspalett med åtta färger av nude och brunt. För dig som redan gillar deras ögonskuggor är det här en smart palett. Jag gillar den! Men jag hade gärna sett en kompletterande palett med lite djärvare färger. Finns i butik nu. Ca. 560 kr.

Pur Minerals stain Pur Minerals vixen Pur Minerals cheek stain

Air Perfection – en foundation i moussekonsistens som kommer i en hylsa som påminner om Lancomes Cushion Foundation. Det fungerar precis som de gamla svamparna för frimärken som fanns förr. Jag var skeptisk då jag tycker att de här förpackningarna blir väldigt ohygieniska jämfört med en flaska. Och visst är det så. Men formulan mina vänner. FORMULAN! Den är lätt-mediumtäckande beroende på hur mycket du lägger på, den smälter in fantastiskt fint, är inte kakig, ger en grymt snygg lyster och sitter bra. Jag har testat den i flera dagar nu och jag måste erkänna att när jag har kommit hem på kvällarna och kikat mig i spegeln har jag tänkt “Shit, hur kan jag ha så fin hy nu när jag är så stressad?”. Det här var en riktig favorit! Tyvärr lanseras den inte förrän i höst. Finns i butik i september. 565 kr inkl. refill.