Purity Vitamins Bronzing från St. Tropez

Purity Vitamins Bronzing ger mig hopp om februari. Jag skulle kunna förklara min hudton i februari som ljusgrå och lätt transparent. Inte speciellt kul! Så det var ett bra läge när St. Tropez bjöd in till pressmöte för sina nyheter Purity Vitamins Bronzing Water Body Mist och Water Face Serum.

Jacqueline Burchell, Global Product Development Director på St. Tropez och Dr. Paul Evans, Technology and Innovation Director på St. Tropez var både hitresta för att berätta mer om produkterna.

Jacqui berättade att en måste förstå huden ordentligt för att veta vad du kan göra. Och visst är det så! Ju mer fakta och kunskap, desto större och bättre effekt kan produkter ge.

Hon berättade också att det är aminosyrorna i huden som styr varför färgen blir olika på olika människor. Jag vill också lägga till att det även är din egen grundton som påverkar och vilken hudtyp du har.

Men den här gången handlade mötet annars mest om vitamin D – som jag är väldigt intresserad av (ja, jag vet att jag är en nörd!). I UK säljs tydligen vitamin D mer än sin kompis C. Det tror jag inte att det gör i Sverige än. Konstigt nog, då många har så otroligt stor brist på det. Vitamin D är bland annat nödvändigt för att kroppen ska kunna ta upp kalcium som i sin tur motverkar benskörhet, vilket i sin tur är väldigt vanligt i Sverige jämfört med många andra länder.

För hudens del så stärker vitamin D hudens barriärfunktion vilket jag tackar och bockar för.

Enligt Jacqui från St. Tropez så har studier visat att flera personer med hudåkommor som till exempel psoriasis har brist på vitamin D.

Du känner säkert till att huden producerar vitamin D åt din kropp när huden utsätts för solljus. En räknar med att det räcker med ungefär en kvart om dagen för att det ska ske. Sen kan vitamin D lagras upp till 6 månader i kroppen. Men på vintern då vi har det på tok för mörkt i Sverige och de små stunder då solen lyser ligger den ofta för lågt, så får väldigt många av oss brist på D-vitamin. Jag kan snabbt räcka upp handen och säga att jag knaprar en hel del vitamin D och jag märker skillnad de vintrar jag äter och de när jag inte har ätit. Jag blir gladare och får ett bättre immunförsvar när jag har boostat kroppen med vitamin D.

Tänk att en liten vitamin kan vara viktig för så många viktiga funktioner i kroppen.

Så varför detta tjat om denna vitamin? Det är där St. Tropez nyheter kommer in. Nu ska du få höra på något unikt som jag inte har hört om i skönhetsbranschen tidigare.

Spänningen stiger…

St. Tropez två nya produkter i serien Purity Vitamins Bronzing innehåller någon form av teknologi (oklart hur det funkar) som imiterar det som solljuset gör med huden för att den ska producera vit D. Say what?! Det här är så coolt! Den här mekanismen är komplex men ska hjälpa huden att absorbera mer vitamin D. Hur eller om det verkligen funkar vet jag inte. Och det är svårt att ta reda på utan labbutrustning. Men St. Tropez är ett trovärdigt märke och jag tycker att det här är väldigt fascinerande.

Det kommer som sagt två nya produkter. St. Tropez kallar dem “Sunshine in a bottle”.

Purity Vitamins Bronzing Water Face Serum
Purity Vitamins Bronzing Water Face Serum

Purity Vitamins Bronzing Water Face Serum

Det här är så fiffigt som ett vanligt ansiktsserum du lägger under din ansiktskräm men med en brun-utan-sol-effekt. Ja tack. Den har som sagt var teknologin som imiterar hudens produktion av vitamin D. Den verkar också ha extra vitamin D, C och hyaluronsyra i ett komplex.

Den ska också vara återfuktande, ge lyster, skydda mot fria radikaler och är veganvänlig. Jag gillar också tanken med doften som är väldigt fin. Precis som de senaste årens lanseringar från St. Tropez så bildar serumet ingen karakteristisk brun-utan-sol-lukt som märks. Istället har de tillsatt en doft som de har forskat fram för att göra oss glada. Det är en tropisk doft som jag blev väldigt förtjust i.

Purity Vitamins Bronzing Water Face Serum (varför detta långa namn?!) går att använda som det serum det är eller blanda det i din ansiktskräm. Jag har använt det som ett serum och blivit väldigt imponerad. Jag tycker att jag får en väldigt fin färg och lyster efter bara en gång. Det här går dock att använda varje dag eftersom ansiktet tappar färg snabbare än kroppen. Vi tvättar ju oss oftast mer där. Jag har också testat att använda serumet ovanpå min ansiktskräm. Nä, jag erkänner, jag var glömsk och glömde lägga på det innan men vill ändå testa om jag fick ett resultat. Det gick fint det med!

Om serumet bildar vitamin D vet jag inte. Men oavsett så gillar jag serumet skarpt. Faktum är att jag nog kommer ha svårt att släppa det. Det har på bara några veckor blivit en liten stjärna på min badrumshylla. Hejdå gråbleka februari, hello glow!

Ca. 325 kr/50 ml.

Purity Vitamins Bronzing Water Body Mist

Ett till superlångt namn. Den här produkten är motsvarande serumet men för kroppen och kommer istället i sprayform. Den ska alltså ha samma teknologi och “glada” doft. Misten ska gå att lägga i flera lager vid samma applicering om du vill ha en djupare färg. Det tar 4-8 timmar innan färgen har utvecklats.

Jag har inte hunnit testa Purity Vitamins Bronzing Water Body Mist än. Jag brukar föredra geléformuleringar men jag ska ge sprayen en chans.

Ca. 499 kr/200 ml.

OBS! Brun utan sol ger inget skydd mot solen. Du behöver ändå smörja in dig med solkräm.

En till nyhet – Self Tan Express I gel

St. Tropez släpper en till nyhet. En variant av gelen i Purity serien blandat med den snabbverkade Express serien – Self Tan Experess Bronzing Gel. Jo jag tackar! Geléform och 1h verkningstid låter perfekt för mig. Jag misstänker att det här kan bli en favorit för mig i sommar.

Ca. 499 kr/200 ml.

Här kan du läsa mer om hur du applicerar på bästa sätt och får snyggast resultat.

Mina branschkollegor Jessica och Elisabeth var också med på pressmötet. Läs Elisabeths supersmarta BUS-tips till Jessica här.